Baskan Demir Açiklamasi 'Deprem Bölgesindeki Çalismalarimiz Sürüyor'

Baskan Demir Açiklamasi 'Deprem Bölgesindeki Çalismalarimiz Sürüyor'

Samsun Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan deprem bölgesinde yürütülen enkaz kaldirma çalismalari çerçevesinde, simdiye kadar toplam 454 bina enkazi kaldirildi. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, deprem bölgelerindeki çalismalarinin sürdügünü söyledi.

Kahramanmaras merkezli olarak 6 Subat günü meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrasinda bölgeye ulasan Samsun Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin çalismalari devam ediyor. Insani yardim malzemesi dagitimindan alt ve üstyapi çalismalari ile sicak yemek ikramina kadar bölgedeki her türlü talebe cevap veren ekipler, enkaz kaldirma çalismalarini büyük oranda gerçeklestirdi.

Ekiplerin, Kahramanmaras’in Elbistan ilçesi, Adiyaman ve Hatay’da enkaz kaldirma çalismalari tamamlanirken, Kahramanmaras sehir merkezinde ise enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Toplamda Büyüksehir Belediyesi tarafindan 454 bina enkazinin kaldirildigi belirtildi. Deprem bölgesindeki çalismalar su an Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Senol Yildiz ve Metin Köksal, koordinesinde devam ediyor.

"Gayret ve özveri ile depremzede vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak adina durmadan çalisiyoruz"

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ekiplerin ilk günden itibaren deprem bölgesinde cansiperane çalismalara imza attigini söyledi.

Çalismalarin devam ettigini ifade eden Demir, "Araçlarimizla, personelimizle arama kurtarma ve diger çalismalarda yer aldik. Bölgede alaninda uzman mesai arkadaslarimiz var, çalisma yapmaya devam ediyorlar. Büyük bir gayret ve özveri ile depremzede vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak adina gece gündüz durmadan çalisiyoruz. Özellikle yikilan binalarin enkazinin kaldirilmasi noktasinda hizli ve etkili bir çalisma yapildi. Is makinelerimiz, kamyonlarimizla ekiplerimiz süratle enkaz kaldirma çalismalarini gerçeklestirdi. Kahramanmaras kent merkezinde ise enkaz kaldirma çalismalari ile diger çalismalarimiz devam ediyor. Bu süreçte deprem bölgesinde görev alan ve görevli olarak hala bölgede olan tüm ekip arkadaslarimiza tek tek tekrar tesekkür ediyorum" dedi.

Çalismalarla ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Senol Yildiz ise, "Ekiplerimiz bölgedeki çalismalarina devam ediyorlar. Enkaz kaldirma çalismalarini ara vermeden sürdürüyoruz. Bu zamana kadar Elbistan ilçesinde 397, Kahramanmaras kent merkezinde 35, Adiyaman’da 18, Hatay’da 4 olmak üzere ekiplerimiz tarafindan toplam 454 bina enkazi kaldirildi. Büyüksehir Belediyesi olarak enkaz kaldirma çalismalarina bundan sonraki süreçte Kahramanmaras kent merkezinde devam edecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile