Baskan Demir Açiklamasi 'Ekipler Canla Basla Selin Izlerini Silmeye Çalisiyor'

Baskan Demir Açiklamasi 'Ekipler Canla Basla Selin Izlerini Silmeye Çalisiyor'

Samsun’da selin yaralarini sarmak için il genelinde 267 is makinesi, 129 kamyon ve 915 personelle sahada olduklarini, heyelan ve çökme neticesinde kapanan tüm yollari ulasima açtiklarini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “7/24 mesaimizi sürdürüyoruz. Ekipler canla basla selin izlerini silmeye çalisiyor" dedi.

Metrekareye yaklasik 150 kg yagmurun düstügü Samsun’da sel ve heyelan meydana geldi. Afetin büyük oldugu kentte yagmurun basladigi gece saatlerinde sahaya inen Büyüksehir Belediyesi’nin taskinlari önüne geçmek adina derelere is makinesi yönlendirmesi, cadde ve bulvarlarda rüsubat malzemelerini temizleyerek, tikanan mazgal ve kanallari açmasi felaketin daha büyük boyutlara ulasmasini önledi. Samsun Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, Ulasim Dairesi Baskanligi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ve SASKI ekipleri yogun mesai yaparak kentte kisa sürede hayati normale döndürmeye çalisti.

"7/24 mesaimizi sürdürüyoruz"

Çalismalarla ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “7/24 mesaimizi sürdürüyoruz. Ekipler canla basla selin izlerini silmeye çalisiyor. Ilkadim’da 100. Yil Bulvari’nin baglanti yollari ile Ilica Çesmesi ve özel hastane önüne sel sularinin tasidigi hafriyati kaldirdi. Ihlamur Bulvari ve Bafra Caddesi’nde heyelanla kayan toprak alindi, Gençlik Parki, Yenidogan ve Pazar Mahallelerinde çöken yollar onarildi. Atatürk Bulvari, yikanarak çamurdan temizlendi. Kiran Mahallesi Vatan Caddesi’nde selden zarar görerek ulasima kapanan 1,5 kilometrelik kisim yeniden trafige açildi. Atakum’da da Atatürk, Ismet Inönü, Recep Tayyip Erdogan, Cagaloglu, 19 Mayis ve Pamuklu Bulvarlari ile Alaçam ve Serhat Caddelerinde yapilan çalisma neticesinde ulasima kapali yol kalmadi. Canik, Tekkeköy, Terme, Çarsamba ve Ayvacik’ta da gerekli müdahaleleri yapti ekiplerimiz. Suan bu ilçelerimizde kapali yol bulunmuyor. Yagistan etkilenen diger grup yollarinda temizlik ve onarim çalismalari devam ediyor. Yakakent, Alaçam, 19 Mayis, Kavak, Asarcik, Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde ise herhangi bir olumsuzluk meydana gelmedi” diye konustu.

Yol Yapim Bakim ve Onarim Daire Baskani Cemal Bozkurt ise yaptigi açiklamada, "Sehrimizde hayati normal hale döndürmek adina temizlik çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yagislarin etkiledigi her noktada makinelerimiz hiç durdurmadan çalismaya devam ediyor” seklinde konustu.

SASKI Genel Müdürlügü de kuvvetli yagista her noktada 155 araç ve 203 personelle çalismalarini sürdürdü. Sorumluluk sahasinda selden kaynakli içme suyu, kanalizasyon ve yagmursuyu arizalarina aninda müdahale etti. Hasar gören yerler ekiplerin müdahaleleriyle temizlenerek selin biraktigi izlerden arindirildi.

Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri de 12 is makinesi ve 30 personelle Atatürk, Ihlamur ve Anadolu Bulvarlari ile Bafra Caddesi’nde kayan topraklar ile yikilan agaçlari kaldirdi. Ayrica yollari ve rayli sistem duraklarini yikayip temizledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile