Baskan Demir Açiklamasi 'Manda Üreticilerine Desteklerimiz Sürüyor'

Baskan Demir Açiklamasi 'Manda Üreticilerine Desteklerimiz Sürüyor'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, manda üreticilerine destek verdiklerini belirterek, “Bugüne kadar sagladigimiz katkilarin, malak ölümlerinin önlenmesini de zirveye tasiyacagina inanmaktayiz” dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ve Dogu Karadeniz Kalkinma Projesi (DOKAP) is birliginde Malak Yetistirme Kosullarini Iyilestirme Projesi çerçevesinde, manda üretiminin yayginlastirilmasi ve malak ölümlerini azaltmak amaciyla 256 manda yetistiricisine asi, dezenfektan ve malak kulübesi destegi verildi.

Projenin önemine deginen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Büyüksehir Belediyesi olarak yürütmekte oldugumuz ve manda yetistiriciligi konusunda özgün bir çalismayi basarmanin hakli gururunu yasiyoruz. Özellikle manda ürünlerinin üretimi ve çesitliligi konusunda bugüne kadar sagladigimiz katkilarin malak ölümlerinin önlenmesi ile zirveye tasiyacagina inanmaktayiz. Malak ölümlerinin önlenmesi ayni zamanda manda varligimizin ve ulusal gelirimizin artmasina da imkan taniyacaktir. Bu konuda manda yetistiricilerimizden beklentimiz, manda ürünleri çesitliligi konusunda üzerlerine düsen gayret ve çabayi göstermeleridir" dedi.

Bafra Alpaslan Türkes Parki’nda düzenlenen dagitim törenine, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Senol Yildiz, Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi Koordinatörü Ilknur Aydogmus, Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, Bafra Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Güres, Alaçam Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Senol Özcan, Samsun Ili Manda Yetistiricileri Birligi Baskani Ismail Metin ile manda yetistiricileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile