Baskan Demir Açiklamasi 'Orasi Terminal Degil, Transfer Merkezi'

Baskan Demir Açiklamasi 'Orasi Terminal Degil, Transfer Merkezi'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi’nin terminal olmadigini belirterek, “Tamamen yolcu birakip gidecek, transfer merkezi. Ulasim mastir plani için çok ciddi emekler verildi. Orada birakip devam edecek. Bir durak gibi düsünün orayi. Parklanmayi baska bir yerde yapacagiz” dedi.

Büyüksehir Belediye Meclisi Temmuz ayi kapanis toplantisi bugün yapildi. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, 16 Temmuz’da Teknoloji ve Sanayi Bakani Mustafa Varank’in Samsun’a gelecegini hatirlatarak, “Saat 10.00’da Havza’daki mekanik otoparkimizin temel atma törenini yapacagiz. Ardindan Havza Bekdigin’de bin dönümlük bir OSB’miz var, orayi sizin de oy birligiyle verdiginiz destekle 10 bin dönüme çikaran üst ölçek planimizi yaptik. Sayin Bakanimizi Bekdigin OSB’de de bir incelemesi olacak. Saat 14.00’da burada elektrikli otobüslerle ilgili protokol imzalanacak. Bakanimiz sonrasinda isadamlarimizla, sanayicilerimizle birlikte bir programa katilacak” dedi.

Salipazari Baraji’nin kamulastirma bedelleri ile ilgili DSI’de islemlerin devam ettigini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Kamulastirma bedellerini kendi bütçemizden bugüne kadar ödedik. Su anda barajla ilgili daha önce seçili olan kaya teknik olarak yeterli bulunmadi. Baska bir çalisma yapildi. Onunla ilgili son proje tadilati yapiliyor. Yapilir yapilmaz da insasina baslanacak. Bir de Havza’da içme suyu aritma tesisi var. Orada bizim üst kottaki tüm köylerimizle ilgili suanda SASKI ekiplerimizle hat yapimi devam ediyor. En kaliteli boru ile Havza, Kavak ve Atakum’un üst mahallerinin tamamini bu proje kapsaminda içme suyuna kavusturuyoruz” ifadelerini kullandi.

Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi’ne de deginen Baskan Mustafa Demir, “Bizim buradaki minibüs terminali degil, biz onu öyle dizayn etmedik farkindaysaniz. Tamamen yolcu birakip transfer merkezi. Ulasim mastir plani için çok ciddi emekler verildi.

Orada birakip devam edecek. Bir durak gibi düsünün orayi. Biz depolamayi baska bir alanda su anda yeri ile ilgili arkadaslar çalisiyorlar. Parklanmayi baska bir yerde yapacagiz” diye konustu.

Otopark sorununun çözümü için de çalistiklarini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Otoparkla ilgili çok önemli bir konuya temas ettiniz. Mesela Subasi’nda yeralti otoparki yapiyoruz. Anakent Is merkezinin altini otopark yapacagiz. Cumhuriyet Meydani’ndaki projemizde otopark kapasitesini ciddi anlamda genisletecegiz. Samsun fuari proje alaninda buradaki parklanmalar da güzel bir sekilde projelendirilecek. Ama çiftligin altinda üstünde, Canik’te iki tane yerde mekanik otoparkin kamulastirma çalismalari devam ediyor. Bunun disinda bütün Büyüksehir’e ait olan parklanma yapilabilecek olan tüm alanlar çalisiliyor. Bu sistem ile ilgili çalisma tamamlandiginda meclisin önüne gelecek” diyerek, “ASELSAN ile görüntüleme sistemiyle parkotek sistemiyle degil, giris çikisi görüntüleyebilen sistemle ilgili çalisiyoruz. Meclis karariyla, planlara, paftalar isleyerek Samsun’da otopark problemini çözmeye yönelik kararli durusumuzu devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile