Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun'daki Marina Marsilya'daki Marinaya Benzeyecek'

Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun'daki Marina Marsilya'daki Marinaya Benzeyecek'

SAMSUN – Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, miladini dolduran Kurupelit’teki marinanin yerine yapilacak marinan çok güzel olacagini ve Marsilya’daki marinaya benzeyecegini söyledi.

Belediye Baskani Mustafa Demir, Samsun’da görev yapan basin mensuplari ile bir araya geldi. Sohbet havasinda geçen toplantida görev süresi boyunca yaptigi hizmetleri, tamamlanan projeleri, devam eden projeleri ve yeni baslayacak projeleri anlatan Baskan Demir, basin mensuplarinin sorularini da yanitladi.

“Biz bir yere aday olmayiz, aday gösterilirsek devam ederiz”

Tekrar büyüksehir belediye baskanligina aday olup olmayacagi sorusuna cevap veren Demir, “Su anda vücutta tümör görünmüyor. Tedavim 1 yil daha devam edecek. Su anda da sagligim iyi. Aday olma konusuna gelince biz bir yere aday olmayiz. Aday gösterilirsek devam ederiz. Düsüncemiz bu. Onun disinda sehrimiz için elimizden gelen tüm gayretle çalisiyoruz. Imkanlari maksimum kabiliyetle kullanmak için ugrasiyoruz” dedi.



“Yapacagimiz marina Fransa’nin Marsilya sehrindeki marinaya benzeyecek”

Samsun’daki marinanin yerine yapilacak yapidan bahseden Demir, “Biz bugünkü para degeri ile 1 milyar 100 milyon TL’nin üzerinde kamulastirma parasi ödedik. Meydandaki vatanin yerini kamulastirdik. 69 milyon TL kamulastirma ödedik. Bütçemizden ödedik. Kurupelit’teki yat limani, marina diye ifade edilen yer marina degil. Orasinin temizligini yapiyoruz ama orasi kum dolu. Orayi tamamen kum kapatacak ve sazliga dönecek. Müdahale edilmezse kara parçasi gibi olacak. Dere de oraya akiyor. Temizlenme islemi müthis bir maliyet olusturuyor. Oranin marina projesi onaylandi. Seçimden sonra oraya gerçek marina yapacagiz. Marinanin kiyiya zarar vermesi söz konusu degil. Herkes marina yapmak için müthis ugras veriyor, biz marina yapim asamasina geliyoruz elestiri söz konusu. Yapacagimiz marina Fransa’nin Marsilya sehrindeki marinaya benzeyecek. Müthis bir yatirim olacak. Orayla baglantili bir sekilde projesi bitmek üzere Costal’dan Hürriyet’e kadar, Omtel’den 19 Mayis ilçesine kadar yeni sahil projesi de bitiyor. Insasina da seçimden önce baslayacagiz. Sahillerimizi projelendirecegiz” diye konustu.

Toplanti, soru-cevap kisminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile