Baskan Demirçali Açiklamasi 'Son 1 Yilda Belediyemizde Ise Giren 200'Ü Askin Kisiyi Çikarmak Zorunda Kaldik'

Baskan Demirçali Açiklamasi 'Son 1 Yilda Belediyemizde Ise Giren 200'Ü Askin Kisiyi Çikarmak Zorunda Kaldik'

Yüregir Belediye Baskani Ali Demirçali, "Son 1 yilda belediyemizde ise giren 200’ü askin kisiyi isten çikarmak zorunda kaldik" dedi.

Demirçali, belediye hizmet binasinda yaptigi basin toplantisinda, belediyenin net borcunun 883 milyon 857 bin 423 TL oldugunu açikladi.

Bu borç nedeniyle belediyede son 1 yilda ise giren 200’ü askin kisiyi isten çikarmak zorunda kaldiklarini belirten Demirçali, "Çalisanlara ödenen para bütçenin yüzde 30’dan fazla olmamasi gerekirken bizim belediyemizde bu rakam yüzde 66. Yani çok fazla eleman alinmis. Bir önceki belediye baskanimiz belediyeyi devraldiginda Imar A.S. dahil 950 çalisan ile devralmis. Ama bugün belediyemiz bin 589 elemana ulasmis. Bizim ilçemiz bu kadar büyümedi, ilçemizde nüfus da bu kadar artmadi, gelirlerimiz de artmadi. Bu yükün altindan belediyemizin kalkmasi mümkün degil" seklinde konustu.



"Çikarilan bir elemani dahi tanimiyorum, ayrim yapmayacagiz"

Belediyenin içinde bulundugu mali yapi nedeniyle mecburi isten çikarmalarin sürecegini belirten Baskan Demirçali, söyle devam etti:

"Bizim çikarttigimiz elemanlarin bütün günahi bizden önceki yönetimin yanlis alimlar yapmasi, fazla alimlar yapmasi. Belediyenin sürdürülemez hale getirilmesidir. Belediyemiz su an sürdürülemez durumda. Böyle bir borcu biz yapmadik, belediyeyi bu noktaya biz getirmedik. Getirenlerin mutlaka hesap vermesi lazim. Bu belediyede sürekli bir seyler satilmis, hiçbir sey yapilmamis. Bu kadar borç olurken mutlaka karsiliginda bir sey yapilmis olmali. Ama görüyoruz hiçbir sey yapilmamis. Birçok arkadasimiz huzursuz. Biz eleman çikarirken sondan geriye dogru son 1 yil içerisinde giren arkadaslari çikardik. Bir tane çikarilan elamanin kim oldugunu bilmiyorum. Hiç ayrim yapmadik, yapmayacagiz. 1 tane eleman almadik henüz belediyemize. Son 1 yil içerisinde alinan arkadaslarimizin tamamini çikarmak zorunda kaldik çünkü gelen para personel giderini karsilamiyor."

"Müfettis ve denetçileri göreve davet ediyoruz"

Göreve geldikten sonra inceleme ve denetleme komisyonu kurduklarini, komisyonun birçok yolsuzluk ile usulsüzlüge rastladigini kaydeden Demirçali, "Örnegin, zimmetine para geçiren bir arkadasimizin dekontu elimizde. Dün itibariyla 1 milyon 200 bin TL’lik rakami belediyemiz hesabina iade etti. Arkadaslarimiz su an savciliga göndermek için çalismalar gerçeklestiriyorlar. Yolsuzluklar birinin tek basina yapacagi yolsuzluklar degil. Belediyemizde bunun gibi birçok usulsüzlük, yönetmeliklere ve tüzüklere aykiri alimlar da yapilmis. Mutlaka mülkiye müfettislerini ve Sayistay denetçilerini göreve davet ediyoruz. Çagrim, gelin belediyemizi inceleyin" dedi.



"’Bankamatikçi’ hiç kimseyi bu belediyede çalistirmayacagim"

Demirçali, ayrica belediye bünyesinde gerçeklestirdikleri denetleme çalismalari sirasinda ise gelmeden maas alan ’bankamatikçi’ olarak tabir ettikleri birçok kisiye rastladiklarini belirtti.

Yüregir Belediyesinde görev yapan ya da görev yapmak üzere ise giren hiç kimsenin artik ise gelmeden maas alamayacaginin altini çizen Demirçali, sunlari söyledi:

"Bundan sonra bu belediyede görev yapan, ya da görev yapmak üzere gelen arkadaslarimizdan bankamatikçi diye tabir ettigimiz ise gelmeden para alan hiç kimseyi bu belediyede çalistirmayacagimin bilinmesini istiyorum. Birçok arkadasimizi kimse tanimiyor, haberleri geliyor. Yani bunlar ’bankamatikçi’ arkadaslar. Bir tane bankamatikçi belediyemizde olmayacak. Hak etmeden hiç kimse Yüregirlilerin bir kurusunu alamayacak. Gelir gelmez mesai ücretlerini kaldirdik. Örnek veriyorum 100 bin TL personel maasi varsa 100 bin TL de mesai yazmislar. Kabul edilebilir gibi bir sey degil. Bayramlar gibi zorunlu günler harici bütün önemli günler harici mesai ücretlerini kaldirmis bulunuyoruz. Araçlarimiz kiralanmis ama kimi Antalya’da kimi Anamur’da farkli illerde bulduk. Bu nedenle kiralamayi da kaldirdik. Giderlerimizi azalttik, hizli bir sekilde tasarrufa gittik. Gelirlerimizi artirdik. Alacaklilara yönelik de komisyon kurduk. Alacagi olan arkadaslari çagiriyorlar. Simdiye kadar birkaç islem yapildi. Indirim yapan, bagis yapan ya da hibe edenler oluyor. Belediyenin lehine olan ne varsa biz kaynak olustururuz. Biz bu borçlari öderiz. Ama bu borçlar gerçek borç mudur, degil midir bunlari arastiriyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile