Baskan Demircan Açiklamasi 'Sehir Hastanesinin Yönetim Kadrosu Belirlenmeli'

Baskan Demircan Açiklamasi 'Sehir Hastanesinin Yönetim Kadrosu Belirlenmeli'

Bayrakli Sehir Hastanesi ile ilgili degerlendirme yapan Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, çalistigi hastanenin kapatilacagini düsünerek ikametini sehir hastanesi yakinina tasimayi düsünen saglik çalisanlarinin kafalarindaki soru isaretinin giderilebilmesi için hastane yönetim kadrosunun belirlenmesi gerektigini söyledi.

Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, yapimi tamamlanan Sehir Hastanesi ve kapatilmasi gündemde olan bazi hastanelerin durumu ile ilgili belirsizliklerin biran evvel giderilmesi gerektigini belirtti.

Demircan, "Hastane gerekirse iki ay geç açilsin ama ulasim sorunu ve gelecegimizin teminati çocuklarimizin kres problemi ortadan kaldirilsin.

Bizler saglik idarecilerimize güveniyoruz lakin sehir hastanesi ile ilgili neredeyse her gün yeni bir duyum aliyoruz. Hal böyle olunca ortaya bilgi kirliligi de çikiyor. Bir gün kapatilacak, diger gün kapatilmayacak diye tanimlanan Tepecik E.A.H., Dr. Behçet Uz E.A.H., Alsancak Devlet Hastanesi, Bozyaka E.A.H., Tepecik ek hizmet binalari belki Dr. Suat Seren E.A.H. önce bu kurumlarin akibetleri hakkinda karar açiklanmali. Yakin bir zamanda ziyaret ettigimiz hemsire arkadasimiz görev yaptigi kurumun kapatilacagini ve kendisinin sehir hastanesinde görevlendirilecegini düsündügü için mevcut ikametini sehir hastanesinin yakinina tasimayi düsündügünü ifade etti ve cümlelerini ’en azindan ulasim sikintim olmaz’ diyerek sonlandirdi. Bu sekilde yüzlerce binlerce insan var. Bu gün bir ev tasimanin maddi ve manevi külfetini hepimiz biliyor olmaliyiz" dedi.

Saglik Bakanligina çagrida bulunan Demircan, "Öncelikle bu hastanenin yönetim kadrosunu belirlemek durumundasiniz, tasima su ile degirmen dönmez. Sadece yatirimlari izlemek de yeterli degil. ÇKYS olarak adlandirilan sisteminde kullanima açilmasi gerekiyor. En azindan hastane hizmete açilincaya kadar saglik müdürlügü burada istihdam edecegi personelini sistem üzerinden istihdam eder, ihtiyaç olan kurumlarda geçici olarak görevlendirir, hastane açilmadan kisa bir süre önce de geçici görevlerini iptal ederek ilgili personelin asil görev yeri olan sehir hastanesinde olmasini saglar" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile