Baskan Demirtas Açiklamasi 'Her Çalisanimiz Bizim Için Degerli'

Baskan Demirtas Açiklamasi 'Her Çalisanimiz Bizim Için Degerli'

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, "Saglik ve güvenlik için, çalisan arkadaslarimizin egitim seminerleri ile bilgilenmesi ve gerekli önlemlerini almasini istiyoruz. Çalisanlarimizin her biri bizim için ayri ayri bir degerdir” dedi.

Ilkadim Belediyesi personelinde yönelik Samsun Çalisma ve Is Kurumu Müdürlügü tarafindan asbest maddesinin kullanim alanlari, zararlari ve bu maddenin etkilerinden korunma yöntemleri üzerine seminer düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Asbest Söküm Uzmani Hasan Sanlier, Atakum Kent Konseyi Çevre Komisyonu’nda görevli M.Emin Yasar, Yikim Isleri, Zabita, Çevre Koruma ve Yapi Kontrol Müdürlügü personelleri katildi.



“Asbest için toz maskesi kullanmali”

Asbest Söküm Uzmani Hasan Sanlier seminerde, "Asbest vücuda alindiktan 5-20 yil içinde etkin oluyor. Dünyada 3 milyon ton asbest kullaniliyor. Asbest, gerilme direncinin yüksek olusu, isiyi çok geçirmemesi ve kimyasallara karsi göreceli dirençli olusu nedeniyle sanayide yaygin bir kullanim alani bulmustur. Özellikle yalitim saglamak için içerik malzemesi olarak çati izolasyonlarina, zemin kaplamalarina, boru hatti izolasyonlarina, sehir sebeke hatlarina, tavan malzemelerine, conta ve balata gibi malzemelere karistirilarak kullanilan asbest (amyant), dogada bulunan bir silikat minerali türüdür. Asbest sadece solunum yoluyla vücuda girdiginde Akciger kanserleri ve az da olsa larenks ve sindirim organi kanserleri yol açiyor. Kanserojen olan sigara ve asbest birlikte oldugu zaman insan sagligi için çok tehlikeli bir minarel olabilmektedir. Maalesef asbeste bagli olarak meydana gelen hastaliklarda tedavisi söz konusu degildir. Söküm, yikim, tamir, bakim islerinde alinacak olan önlem ise asbest için üretilmis toz maskeleri kullanilmalidir” diye konustu.



“Çalisanlarimiz her biri bizim için bir deger”

Kurumda görev yapan çalisanlarimizin is sagligi ve is güvenligi çok yakindan ilgilendiklerini ifade eden Baskan Demirtas, "Ilkadim olarak çok büyük bir aileyiz. Bizim için önce güvenlik geliyor. Güvenlik de beraberinde is ve isçi sagligini getiriyor. Gelisen ülkelerde is güvenligine son derece önem veriliyor. Bu konuda insan için, çalisan arkadaslarimiz egitim seminerleri ile bilgilenmesi ve gerekli önlemlerini almasini istiyoruz. Çalisanlarimizin her biri bizim için ayri ayri bir degerdir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile