Baskan Demirtas Açiklamasi 'Her Yil 1919 Gencimizi Çanakkale'ye Ücretsiz Gönderecegiz'

Baskan Demirtas Açiklamasi 'Her Yil 1919 Gencimizi Çanakkale'ye Ücretsiz Gönderecegiz'

Samsun’un Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Kurulus’un Ilk adimindan Çanakkale’ye projesiyle her yil 1919 gencimizi Milli Mücadele’nin devlestigi, ülkemizin bagimsizlik sembolü olan Çanakkale’ye ücretsiz gönderecegiz” dedi.

Belediye Baskani Necattin Demirtas, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümünü kutladi. Baskan Demirtas, “Her daim milletimizin gönlünde yer alan aziz sehitlerimizi yad etmek milli ve manevi yönleri kuvvetli nesiller yetistirmeyi hedefledigimiz ‘Kurulus’un Ilk Adimindan Çanakkale’ projemizle gençlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin Kurtulus Savasi’nin en önemli ilk adimi olan ilçemizden Çanakkale’ye ücretsiz götürecegiz. Gençlere armagan edilen 19 Mayis 1919 tarihinin önemini unutturmamak adina 5 yil boyunca her yil 1919 gencimiz Çanakkale’de kahramanlik mücadelesi verilen alanlari ve sehitlikleri gezme firsati bulacak. Gençlerimiz orada üzerlerine türkülerin, agitlarin yakilmis oldugu, toprakla bulusan ceddimizin, atalarimizin nasil bir mücadele verdiklerini yerinde görüp hissedecekler” diye konustu.



“Torunlari dedelerinin tarih yazdigi topraklara gönderecegiz”

Bu projeyi gelecek nesiller için çok önemsedigini de sözlerine ekleyen Baskan Demirtas, “Gençlerimizi geçmisle bulusturmak, geçmisin gelecek üzerindeki etkisini gençlerimize bizzat göstermek, onlarin gözlemlemesini istiyoruz. Çanakkale deyince Kurtulus Savasi aklimiza geliyor. Ecdat Kurtulus Savasi verirken ne zorluklarla karsilastigini, bu ülkenin bu vatanin hangi zorluklarla alindigini gençlerimiz toprak, vatan denildiginde bir insan için en önemli faktörün vatan oldugunu gençlerimiz daha iyi anlayacaklar. Bu duygu ve düsüncelerle 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yil dönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu essiz zaferin gururunu yasatan, vatanimiz, bagimsizligimiz, milli birlik ve bütünlügümüz ugruna canlarini feda eden aziz sehitlerimizi ve ebediyete intihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile