Baskan Deveci Açiklamasi 'Temiz Çevre Talebi Insan Hakkidir'

Baskan Deveci Açiklamasi 'Temiz Çevre Talebi Insan Hakkidir'

Atakum Belediye Meclisi karariyla “Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü” kuruldu. Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Temiz çevre talebi bir insan hakkidir. Insanin saglikli olabilmesi için temiz bir çevrede yasamasi lazim” dedi.

Atakum Belediye Meclisi Haziran Ayi Olagan Toplantisi, Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci baskanliginda gerçeklesti. Toplantida komisyonlarda görüsüldükten sonra havale edilen 4 madde karara baglandi.

Gündem maddeleri arasinda Atakum Belediyesi bünyesinde yeni kurulacak olan Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü Yönetmeligi de yer aldi. Oy birligi ile kabul edilen maddeyle ilgili konusan Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin mevzuatinda degisiklik oldu. Belediyelerde bu müdürlügün kurulmasini zorunlu hale getirdiler. Temiz çevre talebi bir insan hakkidir. Insanin saglikli olabilmesi için temiz bir çevrede yasamasi lazim. Ne yazik ki dogadaki tahribati biz yaratiyoruz ve pesinden tamir etmeye çalisiyoruz. Yasanabilir bir kent için duyarli olmamiz gerekiyor. Böyle bir müdürlük bakanligin dogru kararlarindan bir tanesi, çok destekliyorum” diye konustu.



Meclise ‘yat limani’ bilgilendirmesi

Meclis gündeminin ardindan Samsun Marina Dayanismasi Sözcüsü Dr. Nedim Ecevit ve Insaat Mühendisi Murat Senel, Kurupelit Yat Limani’nda yapilmasi planlanan proje, çözüm önerileri ve kiyi erozyonu ile alakali meclis üyelerine bilgi verdi.

Samsun Marina Dayanismasi Sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, “18 Mayis tarihinde Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir tarafindan çalismalarina baslandigi bildirilen, ihalesi yapilan bir proje Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi’nde dile getirilmistir. Bu proje çerçevesinde limanin mevcut kullanim alanlarinin yikilacagi, büyük bir bölümünün dolgu yapilacagi ve daha kuzeyde yine kara ile baglantili mendirek yapilarak yeni bir yat limani tesis edilecegi alenen açiklanmistir. Bu açiklama bu sehrin denizinin ve sehir-deniz iliskisinin ölüm fermanini hazirladik demektir. Dolgularin kiyilarimiza verdigi hasarlar ve ekonomik kayiplar ortadayken, Kurupelit Yat Limani’nin doldurulmasi ve bu dolgunun önüne ötelenmis baska bir yat limani yapilmasinin sehrimiz ve kiyilarimiz için daha iyi olacagini söylemek mümkün degildir. Yasam alanlarimiza, oldu-bitti anlayisiyla kondurulan hatali yapilarin son asamada duyurulmasi akil, izan ve sagduyu ile izah edebilecek bir durum da degildir. Bu sehrimize yapilan ihanettir, insafsizliktir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile