Baskan Dinçer Açiklamasi 'Cam Teras Projesi Ile Turist Sayimizi 2 Katina Çikaracagiz'

Baskan Dinçer Açiklamasi 'Cam Teras Projesi Ile Turist Sayimizi 2 Katina Çikaracagiz'

Dünyanin 2. büyük kanyon vadisi olarak bilinen Ihlara Vadisine Aksaray Belediyesi tarafindan yaptirilan Cam Teras projesi ilkbaharin renkleriyle bezenen tabiatin güzelligini seyretme imkani sunacak. Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, Cam Teras projesi ile yerli ve yabanci turist sayisinin 2 kati artacagini kaydetti.

Yillik 600 bin yerli ve yabanci turisti agirlayan Ihlara Vadisindeki Cam Teras projesi sona yaklasilirken, teras bölümünde çalismalar tamamlandi. Ilkbaharin gelmesi ve vadinin yesile bürünmesi ile yerden 150 metre yükseklikteki cam terasin görsel zenginlikleri izlemek için önemli bir durak oldugu ortaya çikti.

Yapimina devam edilen Ihlara Vadisi Cam Teras ve sosyal tesis projesi hakkinda degerlendirmelerde bulunan Belediye Baskani Evren Dinçer, “Sehrimizin her bölgesinde dogal ve tarihi birçok güzellik bulunuyor. Bizler de bu güzelliklerin görülmesi ve gün yüzüne çikartilmasi açisindan projeler gelistiriyoruz. Ihlara Vadisi üzerinde hayata geçirdigimiz Cam Teras ve sosyal tesis projesi de bunlardan bir tanesidir. Yillik 600 bin yerli ve yabanci turistin ziyaret ettigi vadimizin ziyaretçi sayisini bu projemiz ile artirmayi planliyoruz. Cam Teras ve sosyal tesis projemiz, 150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunlugunda olan Ihlara Vadisi’nin en hâkim noktasina insa ettigimiz projemiz, ziyaretçilerimize essiz bir manzara keyfi sunacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro, yürüyüs yolu yapimi, restoran, mescit, bebek bakim odalari, tuvaletlerin yapimi, fotograf çekim alanlari olusturduk. Sehrimizin tüm degerlerini gün yüzüne çikartmak için çalismaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile