Baskan Dinçer Açiklamasi 'Her Geçen Gün Büyüyen Sehrimiz Için Yenilikçi Projeler Üretiyoruz'

Baskan Dinçer Açiklamasi 'Her Geçen Gün Büyüyen Sehrimiz Için Yenilikçi Projeler Üretiyoruz'

Aksaray Belediyesi, sehir genelinde akici ve güvenli ulasim imkâni olusturmak için yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Günün belirli saatlerinde trafik yogunlugu yasanan kavsaklara uygulanan ’Akilli sinyalizasyon’ sistemleri ile sehir içi ulasiminda yeni bir dönem basliyor. Akilli Sinyalizasyon uygulamasi daha önce sehir genelindeki bazi noktalarda pilot bölge olarak uygulanmisti. Uygulanan bölgelerde alinan olumlu sonuçlar degerlendirilerek Belediye Baskani Evren Dinçer’in talimatlari ile Akilli Sinyalizasyon uygulamasi yayginlastiriliyor. Sehrin sorunlarina kalici çözümler üretmek için yenilikçi projeler gelistiren Belediye Baskani Evren Dinçer, Yeni Sanayi Sitesi giris ve çikislari ile birlikte makas bölgesinde Akilli Sinyalizasyon sistemlerinin uygulanmasini saglamisti. Buradan alinan olumlu neticelerin ardindan Fatih, Istiklal, Laleli ve Pinar Mahallelerinin kesistigi kavsakta da Akilli Sinyalizasyon sistemleri uygulanmaya baslanildi.

Konuya dair açiklamalarda bulunan Baskan Dinçer, “Aksaray’imiz her geçen gün büyüyen, göç alan buna paralel olarak araç yogunlugu giderek artan bir sehir. Aksaray’i gelecege tasimak hem zaman tasarrufu elde etmek hem araçlarin bekleme sürelerini kisaltarak daha az karbon salinimi saglayarak hem de modern kent olmanin gerekliligini yerine getiriyoruz” dedi.



Akilli sinyalizasyon nasil çalisiyor?

Kavsak kollarina yerlestirilen sensörler yogunluk durumuna göre sinyalizasyon sistemine uyari gönderiyor. Yogunluk hesabi yapilarak yogun olan yönlere daha uzun yesil süresi uygulanarak kavsaklardaki yesil sürelerin optimizasyonu saglaniyor. Bu sayede gereksiz yesil isik yakmanin önüne geçilip gecikme sürelerinde iyilesme saglanarak vatandaslara hizli, yenilikçi ve doga dostu bir ulasim sunuluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile