Baskan Dogan Açiklamasi 'Istihdam Için Yeni Kapilar Açiyoruz'

Baskan Dogan Açiklamasi 'Istihdam Için Yeni Kapilar Açiyoruz'

Samsun’un Çarsamba Belediyesi tarafindan ‘hasta ve yasli bakim elemani’ alaninda istihdami arttirmak için 40 kursiyere egitim verecek. Belediye Baskani Halit Dogan, “Kursiyerlerimiz hem ise dair incelikleri ögrenecekler, hem de ögrenirken ekonomik olarak da bütçelerine katki saglayacaklar” dedi.

Çarsamba Belediyesi ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nin ‘Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programi’ çerçevesinde faaliyete geçirilen NEETPRO projesi ile ‘hasta ve yasli bakim elemani’ alaninda yetistirilerek, isgücü piyasasinda istihdam edilebilirliklerini artirmak için 40 kursiyerin egitimine yönelik is birligi protokolü imzalandi. 4 ay boyunca sürecek projenin basvurulari baslarken, mesleki egitim kapsaminda kursiyerlere günlük 10 avro da ödeme yapilacak. Çarsamba Belediyesi Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü üzerinden alinacak olan, 15-29 yas arasi sigortasi bulunmayan ve ögrenci olmayan herkesin basvurabilecegi proje basvurulari, 29 Aralik Cuma gününe kadar devam edecek.

“Istihdam, sehirler için oldukça önemli bir unsur”

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Istihdam, sehirler için oldukça önemli bir unsur. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nin Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programi kapsaminda faaliyete geçirdigimiz projemiz ile genç kardeslerimize kendilerini gelistirecek alanlar sunmus oluyoruz. Her is alaninda vasifli eleman ihtiyaci artmakta. Bu tarz projeler bu anlamda da oldukça kiymetli. Kursiyerlerimiz hem hasta ve yasli bakimina dair nitelikli bir egitim alacaklar, hem de 4 ay sürecek bu kursumuz ile bütçelerine de katki saglayacaklar ” diye konustu.

Proje ile mevcut isgücü piyasasi ihtiyaçlarina dayali olarak istihdamda, egitimde veya ögretimde olmayan gençlerin istihdamini artirmak hedefleniyor. Ayni zamanda projedeki diger hedefler ise; yasli bakimi ve saglik sektörünün mevcut isgücü ihtiyacina yönelik egitimler saglamak ve bu alanda egitime katilan kisilerin istihdam edilebilirliklerini artirmak.

Mesleki egitim çerçevesinde kursiyerlere 160 saat tasta ve yasli öz bakim destegi programinin yani sira 6 saat özgeçmis hazirlama ve is görüsmesi teknikleri, 9 saat diksiyon, 4 saat is sagligi ve güvenligi, 12 saat is hayatinda imaj yönetimi, 4 saat çalisma mevzuati ve isyerinde temel haklar, 6 saat etkili iletisim becerileri, 9 saat topluluk önünde konusma ve kisisel raporlama, 6 saat stratejik ve analitik düsünme, 4 saat cinsiyet rolleri olmak üzere toplam 60 saat de destekleme kisisel gelisim egitimleri de verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile