Baskan Dogan Siddete Karsi Iletisim Projesine Destek Verdi

Baskan Dogan Siddete Karsi Iletisim Projesine Destek Verdi

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, medyada siddet dilini dönüstürmek, siddete ve çocuk istismarina karsi toplumsal farkindaligi yayginlastirmak amaciyla hayata geçirilen egitimlerle ‘Nar’ projesine destek verdi.

Medyada siddet dilini dönüstürmek, siddete ve çocuk istismarina karsi toplumsal farkindaligi yayginlastirmak amaciyla hayata geçirilen ‘Nar’ projesinin egitimleri Denizli ile devam etti. Nar 2 - Siddete Karsi Iletisim projesi, Merkezefendi Belediyesi Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Belediye Baskani Seniz Dogan ev sahipliginde muhtarlar ve sivil toplum temsilcilerine tanitildi. Proje Koordinatörü Reyhan Senay, Avukat Birgül Degirmenci, Psikolog Caner Özdemir, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan ve Ege Kadin Bulusmalari Platformu Denizli Temsilcisi Fikret Çinar’in katildigi bulusmada Denizlili muhtarlarla siddete ve çocuk istismarina karsi çikis yollari birlikte tartisildi.

Kadinlarin ekonomik ve sosyal özgürlüklerini saglamak için tüm kurumlarin birlikte hareket etmesinin önemli olduguna deginen Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan ise Nar projesini yayginlastirmak için çalisacaklarini ifade ederek, kadinlara ve çocuklara yönelik sunduklari ücretsiz kres, meslek edindirme ve psikolog, avukat danismanligi hizmetlerini artirarak sürdüreceklerini anlatti.

Düzenlenen egitimde Avukat Birgül Degirmenci mahalle muhtarlarinin siddet görmüs bir bireye karsi nasil yardimci olabilecegini anlatirken, KADES uygulamasini ve kaymakamlik, karakol, jandarma gibi kurumlarin koruyucu yaptirimlarini da paylasti. Psikolog Caner Özdemir ise siddetin özel hayat degil, kamusal ve toplumsal bir sorun olduguna deginerek, siddet görene karsi iletisim tekniklerini anlatti.

Egitimlerin ardindan Merkezefendi esnafini ziyaret eden Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, STK temsilcileri ve proje ekibi esnaflarin vitrinlerine ‘Mahallemize siddet giremez’ etiketlerini yapistirarak, sokakta bilgilendirme çalismalari yapti.

Gazetecilere siddet haberleri egitimi

Nar Mahalle Bulusmalari’nin ardindan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Baskani Osman Nuri Boyaci ev sahipliginde egitim çalismalari yapildi. Prof. Dr. Sevda Alankus ve Dr. Devrim Ince Denizli’de çalisan gazetecilere siddet ve çocuk istismar haberlerine karsi kullanmalari gereken dil hakkinda bilgiler verdiler.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Baskani Osman Nuri Boyaci, siddete karsi dogru haber dilini yayginlastirmak için üstlerine düseni yapacaklarini söyleyerek, bu projenin bir elçisi olmaktan gurur duyduklarini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile