Baskan Durbay Engelleri Asan Gençlerle Bulustu

Baskan Durbay Engelleri Asan Gençlerle Bulustu

Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, Tilkisüleymaniye Engelsiz Yasam Merkezi’nde egitim alarak engelleri asan gençlerle bulustu. Merkezde, ögrencilerin yaptigi çalismalari inceleyen Durbay, bundan sonraki yillarda 10-16 Mayis günlerinin ‘Engelleri Asma Günü’ olarak kutlamasi için çalisacagini ifade etti.

Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, 10-16 Mayis Dünya Engelliler Günü dolayisiyla Tilkisüleymaniye Engelsiz Yasam Merkezi’nde düzenlenen etkinlige katildi.

21 yas üstü engelli bireylerin egitim aldigi yasam merkezindeki etkinlige Baskan Gülsah Durbay’in yani sira Sehzadeler Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mustafa Okur, Sehzadeler Halk Egitim Merkezi Müdürü Ilyas Karaokay ve engelli aileleri katildi.

Baskan Durbay, katilimcilarla birlikte etkinlik öncesi SOGEP (Sosyal Geliismeyii Destekleme Programi) kapsaminda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin destegiyle Sehzadeler Belediye’si tarafindan yaptirilan merkezde ögrencilerin egitim aldigi siniflari inceledi. Durbay, burada ögrencilerle yakindan ilgilenerek, yaptiklari etkinlikler hakkinda sohbet etti.

“10-16 Mayis’i Engelleri Asma Günü olarak kutlamak istiyoruz”

Merkezdeki ögrenci ve ögretmenler tarafindan hazirlanan etkinlige geçen Baskan Durbay, burada yaptigi konusmada 10-16 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Dünya Engelliler Günü’ne vurgu yaparak, “18 ögretmen ve 22 kayitli ögrencimizin bulundugu merkezimizde korumali isyerinin haricindeki tüm kurslar ögrencilerimize verilmektedir. Sehzadeler Belediyesi olarak her zaman engelli bireylerimizin, ailelerin ve derneklerin yaninda ve destekçisiyiz. Amacimiz birlikte el ele vererek engelleri ortadan kaldirmak. Bundan sonraki yillarda engelliler günü degil, engelleri asma günü olarak kutlamak istiyoruz. Bunu da el ele vererek, engelli bireylerimizi yasama katarak saglayacagimiza inaniyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan ögrencilerin olusturdugu müzik grubu protokol ve ailelere kisa bir konser verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile