Baskan Eken; 'Cazibe Merkezi Olduk, Fabrikalarimiz Çogalacak''

Baskan Eken; 'Cazibe Merkezi Olduk, Fabrikalarimiz Çogalacak''

STSO Baskani Mustafa Eken Chicago TOBB Ticaret Merkezi Bilgilendirme Toplantisinda yaptigi açiklamada “Cazibe Merkezi olduk, fabrikalarimiz çogalacak, bu ürünü ihraç edecegiz’’ dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi’nda (STSO) ‘Chicago TOBB Ticaret Merkezi Bilgilendirme Toplantisi’ gerçeklestirildi.

STSO Konferans Salonunda düzenlenen toplantiya Belediye Baskan V. Turan Topgül, Sivas TSO Baskani Mustafa Eken, TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoglu, kurum müdürleri, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle ihracat yapan firmalar katildi.



“2022 Sivas için istihdam, yatirim ve ihracat yili olacaktir’’

Baskan Mustafa Eken, burada yaptigi açiklamada, “Üyelerimizi her konuda bilgilendirmek için çalisiyoruz. TOBB’un Chicago Ticaret Merkezi üyelerimize yeni ihracat kapilari açacaktir. 2022 Sivas için istihdam, yatirim ve ihracat yili olacaktir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligimizin Ticaret Merkezi Genel Müdürümüz bir sunum gerçeklestirecek. Buradan Amerika’ya üreticilerimiz, sanayicilerimizin ürettigi ürünleri göndermek için nasil bir yol izleyecegiz, Ticaret Merkezimiz ne zaman kuruldu, ne için kuruldu ve amaç nedir gibi sorulara Genel Müdürümüz cevap verecek. Bu programlarin 17’ncisi Sivas’ta gerçeklestiriliyor. Biz, her zaman oldugu gibi üyelerimizin her seyden ilk önce haberdar olmalari için çalisiyoruz’’ dedi.



“2022 Sivas için tarihi bir yil olacak’’

Baskan Eken, “ Biz 1’nci OSB’miz olarak Valiligimiz, Belediyemiz ve Ticaret ve Sanayi Odamiz olarak bir sirket kurarak Kazakistan’a güzel bir dis ticaret ofisi açtik. Orada sirket kurduk buradaki sirketimizle de 7-8 aylik süre içerisinde de ciddi anlamda baglantilar yaptik. Ve TIR’larla sevkiyatlar yapilmaya baslandi. Kazakistan’a buradan 1 liralik ürün gitmezken açilinca buradan ürünler gitmeye basladi.

2022 Sivas için tarihi bir yil olacak. Sivas Demirag OSB, Cazibe Merkezi kapsamina alindi. Her gün Türkiye’nin dört bir tarafindan Demirag OSB için yer tahsisi konusunda talepler geliyor. Cazibe Merkezi olduk, fabrikalarimiz çogalacak, bu ürünü ihraç edecegiz ama nereye edecegiz. Iste burada Kazakistan’da ki ofisimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligimizin bu uygulamasi bütün üreticilerimiz ve buraya yeni yatirim yapacak üreticilerimizi daha heyecanlandiracak. Sivas’i insallah 5 yil içerisinde hak ettigi yere getirecegiz. Ben katilimindan dolayi genel müdürümüze çok tesekkür ediyorum. Insallah verimli bir toplanti olacak” seklinde konustu.



"ABD Chicago’da bir eviniz var’’

TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoglu ise “Odalar ve Borsalar Birligimizin bu projesine ilginiz bizi çok mutlu ediyor. ABD Chicago’da bir eviniz var. Ben, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin kurmus oldugu istiraki olan TOBB Ticaret Merkezleri AS’nin Genel Müdürüyüm. Biz koordinatör firmayiz. Yani hedefimiz hedef ülkelerde Türk firmalarini pazara sokacak nitelikte ticaret merkezleri kurmak. Ilkini yaptik. Ofis, depo, Showroom hizmetlerini veriyoruz. Ama asil is bu degil. Sizin hiç bilmediginiz, vakif olmadiginiz bir pazarda danismanlik ve is gelistirme hizmetleri ile pazarda hizli bir sekilde ürünlerinizi satabilecek nitelikte bir hizmet veriyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile