Baskan Ellibes Açiklamasi 'Onlar Geçmisi Özleye Dursun'

Baskan Ellibes Açiklamasi 'Onlar Geçmisi Özleye Dursun'

AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, "Geçmiste Türkiye ayni anlayisla IMF’ye, yabanci ülkelere mahkum edilmisti. Geçmiste memura ve isçiye yapilacak zamma, alinacak vergiye yabanci ülkeler karar verir, ülkeyi yönetenler de uygulardi. Bunlari unutmadik. Onlar geçmisi özleye dursun. Biz milletimizle bir ve beraber olarak kendi göbegini kendi kesen, tam bagimsiz Türkiye yürüyüsümüze devam ederek, yeni yüzyili Türkiye Yüzyili yapacagiz" dedi.

AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. AK Parti Darica Ilçe Baskani Ufuk Acay ve Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ile ilçede temaslarda bulunan Ellibes, kadin sandik kurullari ve yeni üye toplantisina katildi.

Esnaf ve istisare kurulu üyelerini de ziyaret eden Baskan Ellibes’in gündeminde yeni asgari ücret vardi.

"Cumhurbaskanimiz, milletimize verdigi bir sözü daha yerine getirmistir"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan 8 bin 506 TL’lik yeni asgari ücretin hayirli olmasini dileyen Ellibes, "Böylelikle net asgari ücret artis orani 2022 Ocak ayina göre yüzde 100, 2022 Temmuz ayina göre yüzde 54,66 olmustur. Cumhuriyet tarihimizde hem Türk lirasi, hem de dolar bazinda bu rekor seviyedir. 2002 yilinda asgari ücret 126 dolar iken, bugün bu rakam 453 dolara yükselmistir. Cumhurbaskanimiz, milletimize verdigi bir sözü daha yerine getirmistir. Küresel enflasyon ve hayat pahaliligi karsisinda milletimizi ezdirmeyecegini en basinda belirten Cumhurbaskanimiz, verdigi bir sözü daha tam manasiyla yerine getirmistir. Bugün bir yandan yatirim ve altyapi iyilestirmeleri devam ederken, bir yandan uçak, helikopter, tank ve otomobil üretimi sürerken, bir yandan enerji santralleri ve barajlar yükselirken, bir yandan dogalgaz ve petrol kesifleri yapilirken, bir yandan hastane, köprü ve tüneller açilirken, bir yandan da küresel enflasyonla kararli mücadele sürüyor, tarihi rekorlarla devam ediyor" dedi.



"Onlar geçmisi özleye dursun"

Emekçinin hakkinin verildigine dikkat çeken Mehmet Ellibes, "Emekçinin hakki veriliyor. Emeklilerimizle ilgili yeni düzenlemeler yapilarak sartlar iyilestiriliyor. Sosyal yardimlar son 20 yilda 505,9 milyar TL’ye ulasmis durumda. Ekonomisini, altyapisini, yatirimlarini son 20 yilda inanilmaz derecede güçlendiren Türkiye, bugün hayat pahaliligina karsi vatandasini koruyabilecek adimlari kimseye sormadan atabiliyor. Oysa geçmiste bütün bunlara borç alinan ülkeler karar verirdi. Maalesef bugün ayni yolu denemek isteyen bir muhalefet var. Ingiltere’de, ABD’de borç sözü aldik diye havalara uçan bir muhalefet oldugu için hatirlatmak zorundayiz. Geçmiste Türkiye ayni anlayisla IMF’ye, yabanci ülkelere mahkum edilmisti. Geçmiste memura ve isçiye yapilacak zamma, alinacak vergiye yabanci ülkeler karar verir, ülkeyi yönetenler de uygulardi. Bunlari unutmadik. Onlar geçmisi özleye dursun. Biz milletimizle bir ve beraber olarak kendi göbegini kendi kesen, tam bagimsiz Türkiye yürüyüsümüze devam ederek, yeni yüzyili Türkiye Yüzyili yapacagiz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile