Baskan Ercan Özel Açiklamasi 'Yenisehir Halkinin Zararini Minimize Etmeye Çalisiyoruz'

Baskan Ercan Özel Açiklamasi 'Yenisehir Halkinin Zararini Minimize Etmeye Çalisiyoruz'

Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, belediyenin hizmet ve ürünlerindeki yeniden fiyat degerlemesine açiklik getirerek, “Fiyat tarifelerinde yapilan yeni degerlemeden kar amaci gütmüyoruz. Sadece Yenisehir halkinin zararini minimize etmeye çalisiyoruz” dedi.

Yenisehir Belediye Meclisi’nin Mayis Ayi Olagan Toplantisi’nin 2’nci oturumu Persembe günü yapildi. Plan, Bütçe ve Tarife Komisyonu tarafindan belirlenen yeniden degerleme oranlari oy çokluguyla kabul edildi.

Konu hakkinda açiklama yapan Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, fiyatlarin yillardir piyasa degerlerinin çok altinda kaldigini belirterek ciddi zararlar edildigini ifade etti.

Meclis oturumu sonrasinda sosyal medya ve bazi haber sitelerinde yeniden degerleme oranlarinin abartilarak verilmesinin ardindan sosyal medyadan açiklama yapan Baskan Ercan Özel, “Yenisehir’de dogmamis çocugun, yetimin, öksüzün, hakkini her zaman korudugumuzu ve koruyacagimizi tekrar tekrar vurgulamak isterim” diyerek sözlerine basladi.

12 milyon zarar

Yenisehir Belediyesi’nin sürdürülebilir bir ekonomi yöntemini belirlemesi gerektigine dikkat çeken Baskan Özel, “Belediyemiz yanlis fiyat tarifeleri dolayisiyla bugüne kadar ciddi zararlara ugratilmis. Sadece sosyal tesislerimizde yilda yaklasik 12 milyon lira zarar edilmistir. Bu zarar tüm Yenisehir halkinin cebinden çikmaktadir. Belediyemiz bu tür tesislerden elbette kar amaci gütmemelidir. Ama bile bile zarara ugratilmasinin da önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandi.

Herhangi bir kar amaci yok

“Yenisehir Belediyesi Plan, Bütçe ve Tarife Komisyonu’nun hazirladigi rapor dogrultusunda, Belediyemizin halkimiza sundugu hizmetlerde herhangi bir kar amacindan ziyade yillardir gerçeklesen zararlari minimize edebilmek için yeniden bir degerleme yapilmistir” diyerek sözlerine devam eden Baskan Özel, sunlari söyledi:

“Ancak bazi siyasi çevreler, bu zorunlu ve makul düzenlemeleri abartarak ve belediyemizi karalayarak siyasi malzeme olarak kullanmayi tercih etmislerdir. Bu tür spekülasyonlar toplumumuzu bölmeye ve gerçek sorunlar üzerine odaklanmamizi dagitmaya yöneliktir. Belediyemizi bir ticari kurulusmus gibi gösterme çabalari, sorumluluk sahibi olmayan ve gerçeklerden uzak yaklasimlardir.”

Çevre ilçelerdeki belediyelerin uyguladigi fiyat tarifelerini ve Yenisehir esnafinin uyguladigi fiyat tarifelerinden bahseden Baskan Ercan Özel, “Ilçemizdeki kafe ve çay bahçelerinde çay fiyatlarinin oldukça yüksek fiyatla satilmasina ragmen belediyemizin sosyal tesislerindeki 3 TL’ye satilan çayin 5 TL’ye çikarilmasi dahi elestiri konusu olmustur. Yine ilçemizde hizmet veren özel sektör dügün salonu fiyatlarindan yüzde 50, çevre ilçelerdeki belediyelerin dügün salonu fiyatlarindan ise yaklasik yüzde 75 daha düsük bir fiyat tarifesi belirlendigi dikkatlerden kaçmamalidir” diye konustu.

Toplumsal barisi koruma vurgusu

Baskan Ercan Özel, söyle devam etti:

Ayrica 2024 yili dügün salonu rezervasyonlarini yaptiran ama daha ödemelerini yapmamis olan vatandaslarimiz, 16 Mayis Persembe günü mesai bitimine kadar ödemelerini yaptiklari takdirde eski tarifeden ücretlendirilecek ve kendilerinden herhangi bir fark alinmayacaktir. Yine 16 Mayis tarihine kadar 2024 yili kayitlari yapildiginda eski tarife uygulanacaktir. Meclis karari 17 Mayis 2024 tarihinde yürürlüge girecegi için olusacak yeni rezervasyonlarda yeni tarife geçerli olacaktir. Dügün salonlari için uyguladigimiz tarife 2025 yili için geçerli olacak ve piyasanin çok çok altinda kalacaktir. Belediye olarak, her zaman kar amaci gütmeden, sosyal dengeyi ve toplumsal barisi bozmadan hareket etmek zorundayiz. Yenisehir Belediyesi sosyal tesisleri, halkimizin alternatif tercihi olmasi gerekirken, yanlis fiyat politikasi geregi, Yenisehir esnafinin rekabet edilemeyecek rakibi durumuna geldigi de unutulmamalidir.”

Baskan Ercan Özel, sözlerini söyle tamamladi:“Tüm bu gerçekler göz önüne alindiginda Plan, Bütçe ve Tarife Komisyonumuzun yaptigi fiyat degerlemesinin kar etmekten ziyade zarari en aza indirmeye yönelik bir çalisma oldugu ortadadir. Belirlenen fiyatlar hala piyasa sartlarina göre oldukça makul olup, benzer özel isletmelerin ve çevre belediyelerin sundugu hizmetlerin fiyatlarinin çok çok altindadir. Takdir degerli Yenisehirli hemsehrilerimizindir”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile