Baskan Erdogan Açiklamasi 'Denizli Ihracatçisiyla Birlikte Büyüyor'

Baskan Erdogan Açiklamasi 'Denizli Ihracatçisiyla Birlikte Büyüyor'

Denizli Ticaret Odasi (DTO) Meclisi, aylik olagan toplantisini yapti. DTO’nun üye sayisinin 22 bine yaklastigini açiklayan Baskan Ugur Erdogan, "Denizli’nin ihracatindaki artis, is dünyamizin dinamizminin de bir göstergesidir” dedi.



DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, mayis ayina dair meclis toplantisindaki oda faaliyetleri ve gündemle ilgili degerlendirmelerine baslamadan önce Denizli Meyve ve Sebze Komisyonculari (DEMESKO) Baskani seçilen DTO Meclis Üyesi Halil Öztürk ile yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyesi seçilen Soner Yildiz ve Yavuz Aki’yi tebrik etti.

Ilk olarak ihracat verilerini ele alan Baskan Erdogan, nisanda aylik 306 milyon dolarlik bir ihracat tutarina ulasildigini açikladi.

Denizli Ihracatçilar Birligi’nin (DENIB) verilerine göre sadece DENIB üzerinden yapilan ihracatin yüzde 1,4 artisla 246 milyon dolara ulastigini belirtti.

Erdogan, “Ihracatimizdaki artis, is dünyamizin dinamizminin, çalistiginin bir göstergesidir. Denizli’nin ihracatinda önemli bir rol oynayan Avrupa Birligi’ne yapilan ihracat, nisanda yüzde 1,84 artmistir. Sektörel olarak bakildiginda ise çelik sektörü hem yilin ilk dört aylik döneminde hem de geçen yilin nisan ayina göre artis kaydeden tek sektör oldu. Yabanci sermayeli firmalarimiz 398’e yükseldi. Almanlarla yapilan ortakliklar, 78 sirketle yine 1’inci sirada yer aldi. 57 farkli ülkenin oldugu yatirimlarda yabancilarin sermaye orani yüzde 61’i buldu” diye konustu.



DTO her geçen gün daha da büyüyor, güçleniyor

Baskan Erdogan, Denizli Ticaret Odasi’nin üye sayisinda da önemli bir artis yasandigina dikkat çekti. Erdogan “Son bir yil içinde faal üye sayisini yaklasik yüzde 8 artirarak 21 bin 769 üyeye ulastik. Ilk dört ayda verilen belgelerin sayisinda da artis gözledik; sayisal takograf belgesi düzenlemede yüzde 3, levhaya kayitli sigorta acentesi belgesi vermede ise geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 400 artis yasandi. Ayrica 96 is makinesi tescili ile 265 k belgesi verdik. 102 kapasite raporu ile 13 ekspertiz raporu onayladik. 5 yerli mali belgesi düzenledik. Odamiza gelen 2 bin 382 evrak karsiliginda 7 bin 593 evrak düzenledik verdik” dedi.



“DTO, her zaman üyelerinin ve sektörlerin yaninda”

Baskan Erdogan, konusmasinda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) verilerine göre bu yil kurulan 86 gerçek kisi isletmesiyle Denizli’nin, iller arasinda 11’inci sirada yer aldigini da vurguladi. Erdogan “Tüm bu veriler, Denizli’nin ekonomik büyümesinin ve is dünyasinin canliligini sürdürdügünü gösteriyor. Biz de Denizli Ticaret Odasi olarak, is dünyamizin her zaman yaninda olacak onlari daha da ileriye ve iyiye tasiyacak projeler ile destekler sunmaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile