Baskan Ergün Net Konustu Açiklamasi 'SPILAS'ta Kamu Zarari Söz Konusu Degil'

Baskan Ergün Net Konustu Açiklamasi 'SPILAS'ta Kamu Zarari Söz Konusu Degil'

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Sayistay raporlarinda Büyüksehir Belediyesi istiraki olan SPILAS A.S. ile ilgili yer alan tavsiye kararlarina iliskin açiklamalarda bulundu. SPILAS’in, BESOT ve MANULAS gibi Manisa Büyüksehir Belediyesine ait oldugunu ve gelirlerinin de kamu kaynagi oldugunu vurgulayan Baskan Ergün, konu ile ilgili yapilan olumsuz haberlerin gerçegi yansitmadiginin altini çizdi.

Aralik ayi Büyüksehir Belediye Meclis Toplantisi’nda meclis üyelerine ve kamuoyuna SPILAS A.S. konusundaki Sayistay tavsiyesine yönelik açiklamalarda bulunan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Sizlerle paylasmak istedigim bir diger konu ise reklam materyallerinin kullandirilmasi ile ilgili Sayistay’in bulgusu, yani tavsiyesi. Öncelikle sunu herkes bilsin ki, SPILAS sirketimiz; BESOT ve MANULAS gibi Manisa Büyüksehir Belediyesine ait bir sirkettir ve hisselerinin yüzde yüzü Büyüksehir Belediyesine dolayisiyla da Manisali hemserilerimize aittir. Her sene bu konuyu gündeme getirmeye çalisanlara gerekli yaniti veriyor olsak da bir türlü anlamak istememelerinden olsa gerek, yine de açiklamis olalim. 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesinin (g) bendinde, Büyüksehir Belediyesinin yetki alanlari açik bir sekilde belirtilmistir. Bu yetki kapsaminda ilan ve reklam asilacak yerler ile bunlarin sekil ve ebadinin belirlenmesi, uygulanmasi ve açik alan reklam aktivitelerine izin verilmesi Büyüksehir Belediyemiz uhdesindedir. Bu faaliyetlerin uygulanmasi, ihale yöntemi ile 3. kisilere verilebildigi gibi Belediye Meclisinde kabul edilen “Gelir Tarifesi” üzerinden kullanmak isteyen gerçek ve tüzel kisilere de verilebilir” dedi.



“Reklam materyallerinin kiralanmasinda gelir tarifesini tercih ediyoruz”

Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak reklam materyallerinin kiralanmasinda ‘Gelir Tarifesi’ yöntemini tercih ettiklerini belirten Baskan Ergün, “Ilimiz genelinde Büyüksehir Belediyemize ait 714 adet bilboard, 566 adet raket, 796 adet otobüs duragi, 19 adet megalight ve 23 adet led ekran bulunmaktadir. Bunlari kullanmak isteyen hemserilerimiz, kisi ya da kurumlar, istekleri dogrultusunda meclisimizde belirledigimiz ‘Gelir Tarifesi’ üzerinden Büyüksehir Belediyemize ya da SPILAS sirketimize basvurabilirler. Bu tamamen kiralamak isteyenin tercihine bagli. SPILAS sirketimiz de kendi personeli ve araçlari ile 17 ilçedeki bu reklamlarin asma ve sökme gibi organizasyonlarini yapmaktadir. Kaldi ki SPILAS sirketimizin de elde ettigi gelirler, bir kamu kaynagidir ve tekrar tekrar söylüyorum; bu sirketin tamami belediyenindir. Dolayisiyla ‘reklam panolari ihalesiz kullandiriliyor’ gibi haberler de gerçegi yansitmamaktadir. Bunu neden yapiyorlar? Genel Müdürü benim damadim oldugu için. Ancak benim damadim olmadan önce de 2 yildir sirketin genel müdürlügü görevini yürütüyordu” dedi.



“Herhangi bir kamu zararimiz yoktur, buna izin verecek yönetim de yoktur”

Konuyu farkli mecralara tasiyanlarin amaçlarinin takdirini kamuoyuna birakan Baskan Ergün, “Konuyu farkli mecralara tasiyarak, siyasi malzeme haline getirmeye çalismanin kime ne fayda saglayacaginin takdirini kamuoyuna birakiyoruz. Üzerine basa basa tekrardan söylüyorum, Sayistay raporundaki bulgular tavsiye niteliginde olup, herhangi bir kamu zararimiz yoktur. Buna izin verecek bir yönetim de yoktur. Herkesin içi rahat olsun. ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim’ diyen anlayisin temsilcileri olarak, sehrimizin ve hemserilerimizin menfaatine hizmet etmeye devam edecegiz. Bu da böyle bilinsin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile