Baskan Esen, Minik Hayvanseverleri Agirladi

Baskan Esen, Minik Hayvanseverleri Agirladi

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, misafir ettigi ögrenciler ile hayvan haklarinin ve hayvan sevgisinin önemini konusarak özellikle sokak hayvanlariyla ilgili yaptiklari çalismalari miniklerle paylasti.

Minik hayvanseverleri agirlayan Baskan Esen, ögrencilerin hayvanlari koruma ile ilgili hazirladigi sosyal sorumluluk projelerine destek oldu. Konuyla ilgili sosyal medyada farkindaligi olusturmak isteyen minikler, Baskan Esen’e merak ettikleri sorulari sormayi da ihmal etmedi. Her yastan ögrencinin katki sagladigi proje çerçevesinde kisa film çalismasi yapilacagi ve çalismada hayvanlarin yasam haklarinin önemine vurgu yapilacagi bildirildi.

Ögrencilerin sokak hayvanlari ile ilgili sordugu soruyu yanitlayan Esen, sokak hayvanlarinin, beslenmeden saglik sorunlarina kadar tüm ihtiyaçlariyla ilgilendiklerini söyledi.



"Kaliteli yasam standartlari sart"

Hayvanlarin kontrolsüz üremesine de deginen Baskan Esen, verdigi örneklerle kisirlastirmanin neden önemli oldugunu miniklere anlatti. Kedi ve köpeklerin hizli üremesinin sokak hayvanlari açisindan da büyük sorunlara yol açtigini ifade eden Esen, çocuklara yönelik sözlerini söyle sürdürdü; “Maalesef sokak sartlari kedi ve köpeklerin yasam kalitesini çok düsürdügü için, ömürlerinin de kisa olmasina neden oluyor. Yetersiz ve dengesiz beslenme bu konudaki en büyük sorunlarin basinda geliyor. Beslenmeye verdiginiz desteklerle bu durumun önüne kismi olarak geçebiliyorsunuz. Ama aslinda baktiginizda kisirlastirma, hayvanlarin daha kaliteli yasamasini sagliyor. Söyle bir sorunla da karsilasiyoruz; gerek bizden gerekse de baska bir yerden hayvan sahiplenenler, bir süre sonra sikinti yasamaya basladiginda hayvanlari sokaga birakiyorlar. Bu da büyük bir sorunlara neden oluyor. Sizlerin bu konuya hassasiyetle yaklasmasi beni çok mutlu etti. Çünkü bazi farkindaliklari bu sekilde olusturmamiz gerekiyor. Ayrica projenize bizi de dâhil ettiginiz için tesekkür ediyorum”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile