Başkan Eşinden Anlamlı Ziyaretler

Başkan Eşinden Anlamlı Ziyaretler

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın eşi Bahriye Karabağ, şehit ailelerini ziyaret ederek vefa örneği sergiliyor

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın eşi Bahriye Karabağ, şehit ailelerini ziyaret ederek vefa örneği sergiliyor. Bayraklı'da yaşayan şehit ailelerini tek tek ziyaret ederek onlarla sohbet eden Bayan Karabağ, ailelerin yıllardır dinmeyen acılarına bir nebze olsun ortak oluyor.
BÜTÜN GÜNÜNÜ ŞEHİT AİLELERİYLE GEÇİRİYOR
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın eşi Bahriye Karabağ, hemen hemen her gün yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz Mehmetçiklerin geride kalan kederli ailelerinin sorunlarını dinleyip, çözüm bularak yalnız olmadıklarını göstermek üzere harekete geçti.
İLK ZİYARET AKBAY AİLESİNE
Emekli öğretmen olan Karabağ, ilk olarak 1996 yılında Hakkari'de 21 yaşında şehit düşen Piyade Onbaşı Ahmet Akbay'ın annesi Fatma Akbay ve baba Hasan Akbay ile Yeni Girne'deki evlerinde bir araya geldi. 1996 yılında Kuzey Irak'a yapılan çıkarma sırasında düzenlenen saldırıda şehit düşen Ahmet Akbay, geride gözü yaşlı bir anne ve baba bıraktı. Geriye kalan üç çocuklarına sarılarak ayakta kalmaya çalışan Akbay ailesinin geçen 14 yılın ardından acıları hala dinmedi. Anne Fatma Akbay'dan çocukları Ahmet'le ilgili anılarını dinleyen Bahriye Karabağ, ondan geriye kalan eşyaları gözü yaşlı annesiyle beraber inceledi.
BAYRAKLI BELEDİYESİ ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDA
Eşi Başkan Hasan Karabağ ile birlikte ne zaman bir şehit haberi duysalar gözlerinin dolduğunu ve hüzünlendiklerini dile getiren Bahriye Karabağ, "Tabi ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit ailelerine verdiğimiz yemekte birçok anne ve babayla sohbet etme imkânım oldu. Birçok ailenin irili ufaklı sorunları olduğunu gördüm. Evlerimizde güven içerisinde yaşamamız, sokaklarda rahat yürüyebilmemiz uğruna şehit düşen bir evladın ailesi üzerinde görevlerimiz olduğunu düşündüm. Bu amaçla yola çıkarak Bayraklı'da yaşayan 36 şehit ailesini tek tek geziyoruz. Acılarına ortak olup onların sıkıntılarına çözüm buluyoruz" dedi.
Bayraklı Belediyesi'nin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Anne Fatma Akbay, "Biz ağlamıyoruz, ayaktayız. Herkes de bunu böyle bilsin" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile