Baskan Geçit Koltugunu Fatma Nazli'ya Devretti

Baskan Geçit Koltugunu Fatma Nazli'ya Devretti

Yesilyurt Belediye Baskani Prof.Dr.Ilhan Geçit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla makam koltugunu Topsögüt Yesilkonak Erdem Okulu ögrencilerinden Fatma Nazli’ya devretti. Fatma Nazli’nin ilk talimati Yesilyurt’un yeniden ayaga kaldirilmasi olurken, “ Savassiz bir dünya istiyoruz.” diye konusup tüm dünyaya baris çagrisinda bulundu.

Yesilyurt Belediyesi Topsögüt Yesilkonak Erdem Okulu ögretmenleri ve ögrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla Yesilyurt Belediye Baskani Prof.Dr.Ilhan Geçit’i makaminda ziyaret ettiler.

Ziyaret sirasinda makami ögrencilerden Fatma Nazli’ya devreden Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, minik baskana bir talimati olup olmadigini sordu. Kendisine makami devreden Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit’e tesekkürlerini sunan Fatma Nazli, 6 Subat depremlerinde büyük zarar gören Yesilyurt’un en kisa sürede ayaga kaldirilmasi talimatini verdi.

Tüm çocuklar olarak barisin oldugu, savassiz bir dünya istediklerini ifade eden Fatma Nazli, “Ilk talimatim yikilan Yesilyurt’un tekrardan ayaga kaldirilmasidir. Çocuklarin doyasiya eglendigi park ve yesil alanlarin artirilmasini, çocuklar için kitap kulübü kurulmasini istiyoruz. Çocuklar için savassiz bir dünya diliyorum” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit ise, çocuklarin yüzünün güldügü, gelecege umutla baktigi bir dünyada barisin, huzurun ve refahin hakim olacagini söyledi.



Tüm çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini tebrik ederek kutlayan Baskan Geçit, “ Dünyada tek çocuk bayramina sahip olmak hepimiz adina en büyük mutluluk kaynagidir.Çocuklarimiz gelecegimiz ve umudumuzdur. Tüm çocuklarimizin bilgili, donanimli ve güzel yetismesi bizim için çok önemlidir. Gelecegimizi emanet edecegimiz çocuklarimizin sagligi, huzuru ve alacaklari egitimler ise ayri bir önem tasimaktadir. Çocuklarimiz ve gençlerimizin de alacaklari bayragi en güzel sekilde tasiyacaklarina, her birinin farkli alanlarda yapacaklari çalismalarla ülkemizin kaynaklarini en güzel sekilde degerlendireceklerine ve toplum yararina kullanacaklarina bizler yürekten inaniyoruz. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyorum. Tüm dünyaya birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyorum. Böylesine özel bir bayrami bizlere armagan eden ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve kahraman ecdadimizi saygi ve minnetle yâd ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Konusmasinin devaminda Fatma Nazli’nin talimatlarinin önemine dikkat çeken Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit ise, “6 Subat depremlerinde Antakya’dan sonra en fazla etkilenen ilçemizi iki yil içerisinde ayaga kaldiracagimizi beyan etmistik. Bu sözümüzün arkasindayiz. Bu talebin Fatma Nazli kizimizdan gelmis olmasi da bizi ayrica mutlu etti. Bununla birlikte çocuklar için Kitap Kulübü kurulmasi talimatini ise bizler daha ileri bir boyuta tasiyacagiz ve 06-12 yas arasi Çocuk Kütüphanesi kuracagiz. Aile fertlerinin de egitim çalismalarini yerinde takip edebilecekleri ortamlar olusturacagiz. Bu projeyi de en kisa sürede çocuklarimizla bulusturacagiz. Çocuk Kitap Kulübü de bu projenin bir parçasi olacak. Savasin olmadigi, barisin ve huzurun hakim oldugu bir dünya herkesin ve hepimizin en büyük ihtiyacidir. Fatma kizimizda konusmasinda bunu öne çikartti, kendisini tebrik ediyorum. Bir hekim olarak ta sagligin ve hayatin ne kadar kiymetli oldugunu iyi biliyorum. Savaslarda hayatini kaybeden basta Filistin’deki evlatlarimiz olmak üzere tüm çocuklarimizi rahmetle aniyoruz. Hepimizin tek arzusu savasin olmadigi bir dünyadir” diye konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit konusmasindan sonra tek tek ilgilendigi çocuklara çesitli hediyeler dagitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile