Baskan Genç, Makam Koltugunu Çocuklara Devretti

Baskan Genç, Makam Koltugunu Çocuklara Devretti

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla makam koltugunu Hizirbey Ülkü Ilkokulu 3/A sinifi ögrencileri Zeynep Özcan ile Muhammet Yekta Enön’e teslim etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, makaminda çocuklari agirladi. Geleneksel hale gelen çocuklarin temsili olarak yönetici koltuguna oturmalari töreninde Baskan Genç, makamini Hizirbey Ülkü Ilkokulu 3. sinif ögrencileri Zeynep Özcan ile Muhammet Yekta Enön’e birakti. Temsili baskanlara Ortahisar Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemil Karakas, Ortahisar Milli Egitim Sube Müdürü Adem Karahasan, okul müdürü Hakan Ayas ve ögretmen Gülay Yilmaz eslik etti.

Temsili törende çocukluk anisini anlatan Baskan Genç, “Maçka ilçesinde ilkögretim okulumu okurken, 5. sinif ögretmenim 23 Nisan Bayrami öncesinde bana, ‘Sen hakim olacaksin, 23 Nisan’da hakimlik koltuguna sen oturacaksin’ dedi.

Tabii çok büyük bir heyecandi benim için. 23 Nisan’da adliyeye gittim. Hakim beni koltuguna oturttu. ‘Bundan sonra hüküm, karar hepsi senin’ dedi.

O gün, o atmosferi yasadigimda çok heyecanlanmistim. Ondan sonra da içimize isledi, ‘Ben hakim olacagim’ dedim. Önce bir çocukluk hayali olarak o atmosferden etkilenip, ondan sonra da onu bir hedef haline getirip, o dogrultuda yol yürüdüm. Sonrasinda hukuk okudum ve avukat oldum. Insallah güzel yavrularimiz için de bu zamandan baslayan hayalleri yarin gerçek olur” dedi.



Filistinli çocuklar unutulmadi

Baskan Genç, konusmasinin ardindan koltugunu, hayirli olsun dilekleriyle ögrencilere devretti. Ilk olarak söz alan Zeynep Özcan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmis ve bu bayrami biz çocuklara armagan etmistir. Dünyadaki tüm çocuklarin özenerek baktigi bu bayrama sahip olan çok güzel bir ülkeyiz. Bizlere bu bayrami hediye eden basta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslarina, vatan için canlarini ortaya koyan aziz sehitlerimize ve gazilerimize sükranlarimizi sunuyoruz. Son olarak bizleri makaminda agirlayan Belediye Baskanimiz Ahmet Metin Genç’e ve ekibine tüm arkadaslarim adina tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Diger ögrenci Muhammet Yekta Enön ise belediye olarak egitime destek vereceklerini ifade ederken, Filistinli ve Dogu Türkistanli çocuklari unutmadi. Enön, “Filistinli kardeslerimize yardimci olmaliyiz. Onlar bu bayrami kutlayamiyorlar. Çünkü savas var ülkelerinde. Ölüm korkusuyla yasiyorlar” diye konustu.

Baskan Genç, ögrencilerin yaptigi açiklamalardan gurur duydugunu ve Filistin hassasiyetlerini çok önemsedigini belirterek, “Bayram vesilesiyle onlara dua edelim. Allah yardimcilari olsun insallah. Bir an önce güzel bir gelecek onlarin olsun. Bagimsiz bir Filistin devleti olsun. O devlette Filistinli çocuklar da yine Dogu Türkistan’daki çocuklar da bagimsiz hür bir sekilde kendi ülkelerinde yasasinlar. Tipki kendi ülkemizde oldugu gibi. Iki baskanimiz da harikaydi. Tesekkür ederiz. Çocuklarin gündemi hem sehirle ilgili ama hem de çocuklarla ilgili. Kiymetli hocalarim. Sizlere de tesekkür ediyoruz. Onlar artik sizin elinizde. Gönül rahatligiyla koltugu size devredebiliriz. Gelecegimiz saglamdir sizinle beraber” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Genç, ögrencilere çiçek ve hediye takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile