Baskan Güder'den ESKKK Baskani Evren'e Ziyaret

Baskan Güder'den ESKKK Baskani Evren'e Ziyaret

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Ahilik Haftasi ve geçtigimiz aylarda Olagan Genel Kurulu sonrasi yeniden baskanliga seçilen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Ali Evren’i ziyaret etti.

Ahilik Haftasi nedeniyle ve pandemi nedeniyle ertelenmesi sebebiyle geçtigimiz Agustos ayinda yapilan Olagan Genel Kurul toplantisi sonrasi yeniden baskanliga seçilen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Ali Evren’i ziyaret eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, temelleri 13. yüzyilda ‘Elini, sofrani, kapini açik, gözünü, dilini, belini bagli tut’ diyen gönül adami Ahi Evran-i Veli tarafindan esnaf ve sanatkârlar birligi olarak atilan Ahilik Teskilatinin, Anadolu’da ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, dogruluk, kardeslik ve yardimseverlik gibi toplumsal degerleri esas alan, saygi ve sevgi çerçevesinde haksiz rekabeti ortadan kaldirarak sosyal yardimlasma ve dayanismayi saglayan bir olusum oldugunu belirtti.

Olagan Genel Kurul toplantisi sonrasi yeniden baskanliga seçilen ESKKK Baskani Ali Evren’i tebrik etmeyi de ihmal etmeyen Baskan Güder, tüm esnaf ve sanatkârlarin Ahilik Haftasi’ni kutladi.

“Battalgazi’de her noktaya yatirim yapiliyor”

Gerçeklestirin ziyaretten dolayi mutlulugunu dile getiren Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Ali Evren, “Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder, hem ahilik hem de yeniden göreve seçilmemiz nedeniyle bizleri ziyaret etti. Bu nezaket ziyareti bizleri çok ama çok mutlu etti. Baskanimizin yogun isleri var. Tüm kirsal mahalleler Battalgazi sinirlari içerisinde ve baskanimiz her noktaya yatirim yapiyor. Yükünüz agir ama basarili olacaginiza inancim tamdir. Battalgazi’de bulunan Gelinciktepesi ve Orduzu’da ki çalismalari gidip yerinde görmek gerek. Battalgazi’de basariyla çalisiyorsunuz ve sizi takdir ediyorum. Allah yolunuzu açik etsin” seklinde konustu.

“Esnafimizin her daim yanindayiz”

Malatya’da esnafinin her zaman yaninda olan bir Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin oldugunun altini çizen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Ali Evren agabeyimizin yeniden göreve seçilmesi ve Ahilik haftasi nedeniyle kendisini ziyaret etmek istedik. Baskanimiz, Malatya’daki esnaflarimizin halinden anlayan bir agabeyimiz. Malumunuz Malatya’daki esnafimiz deprem ve pandemi sürecinde ciddi sikintilar yasadi. Bu süreçte hükümet, yerel yönetimler ve STK’lar olarak esnafimizin her daim yaninda olduk, olmaya da devam ediyoruz. Esnafimizin çarkinin dönmesi için elimizden ne geliyorsa yaptik, yapmaya da devam edecegiz. Pandemi halen devam ediyor ve bizim tedbirlere uymamiz gerekiyor. Battalgazi’miz, eski yerlesim alanlarinin fazlaligiyla göze çarpan bir ilçe konumunda. Bu eski yerlesim yerlerini dönüstürmek kolay olmuyor. Ciddi yatirimlar ve kararlar almak gerekiyor. Eger bir yerde yenilik varsa orada azimli bir kararin olmasi gerekiyor. Bizde göreve geldigimiz günden itibaren daha yasanabilir bir Battalgazi’yi güzel yarinlara hazirlamak için canla basla çalisiyoruz. Bunun yaninda ilçemizi daralan makastan kurtarmak için yeni alt

merkezler açiyoruz. Kurulan alt merkezlere konutlar yaptik. Ilçemizin alt yapisi çok eskilere dayaniyor. Battalgazi Belediyesi olarak 2021 yilini alt yapi yili ilan ettik. Ilçemizin alt yapisini yenileyen çalismalara imza atiyoruz. Alt yapiyi belirli bir asamaya getirdik. Üst yapiyi da en kisa sürede tamamlayarak, vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Bizler Battalgazi’ye hizmet için bu görevdeyiz. Bu ilçeye hizmet sözümüz var. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Ali Evren agabeyimize hayirli olsun diyor ve tüm esnafimizin ahilik haftasi kutlu olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile