Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, 29 Ekim-4 Kasim tarihleri arasinda kutlanan Kizilay Haftasi nedeniyle Türk Kizilay’inin gönüllü kadin üyeleri için tarihi tur jest yapti. Türk Kizilay’inin gönüllü kadin üyelerinin tarihi gezi talebini geri çevirmeyen Güder’in talimatiyla harekete geçen ekipler, düzenledigi organizasyon ile Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki tarihi mekanlari üyelere tanitti. Gezi turu ile ilçedeki tarihi mekanlari yakindan tanima firsati bulan üyeler, Battalgazi Belediyesi tarafindan ilçede hayata geçirilen ve yapimi sürdürülen yatirimlari da gezdi. Birçok medeniyete ev sahipligi yapmis kadim ilçeye ve yapilan yatirimlara hayran kalan üyeler, gezi sonunda Baskan Güder ile aksam yemeginde bir araya geldi. Bu anlamli gezi için Güder’e tesekkürlerini ileten gönüllü üyeler, özellikle Malatya ve Battalgazi’nin degerine deger katacak Kirkgöz Sahil Parki Projesi’ne övgüler yagdirdi. Kirkgöz Sahil Parki Proje alaninda bol bol hatira fotografi çektiren üyeler, Battalgazi’de bir eser siyaseti felsefesiyle çalisildigina dikkat çekti.
Gönüllü üyeler unutulmaz bir gün yasadi
Kizilay Gönüllüsü Songül Koçer, “Çok güzel bir geziydi benim için. Battalgazi’mizin en özel yerlerini gezdik, çok memnun kaldik. Il disindan gelen gönüllü üyelerimizde ilçemizi yakindan tanidi ve memnun kaldiklarini ifade ettiler. Battalgazi’de hem tarih var hem de görsellik var. Kendimizi Malatya’nin disindaymis gibi hissettik. Çalismalarindan dolayi Baskanimiz Osman Güder’e, bu gezide bizlere eslik eden Yildiz hanimefendiye de tesekkür ediyorum” dedi.
Kizilay Gönüllüsü Saziye Nur Akkus ise “Çok keyif alarak yaptigim bir gezi oldu. Il disindan gelen bir insan olarak Medeniyetin Kalbi Battalgazi’yi yakindan tanimak bizim için bir ayricalik oldu. Bugün bizim mutlulugumuza ortak olan Yildiz hanima da tesekkür ediyorum. Sag olsun var olsunlar. Unutulmayacak bir gün yasadigimizi söyleyebilirim” seklinde konustu.
Baskan Güder’e tesekkürlerini ileten Kizilay Battalgazi Sube Baskani Semra Özcan, “Kizilay Haftasi nedeniyle Battalgazi Belediye Baskanimiz bizlere böyle bir jest yapti. Kendisine tesekkürlerimi iletiyorum. Baskanimizin kiymetli esi yildiz hanimla birlikte Battalgazi’mizi gezdik. Tarihi yerleri gördük. Yapilan hizmetleri inceledik. Güzel islere imza atilmis. Emegi geçenlere sükranlarimi sunuyorum” dedi.
Genç Kizilay Yesilyurt Baskani Dilara Sahin ise “Böylesine anlamli bir gezi için baskanimiza ve esine tesekkürlerimi sunuyorum. Battalgazi’de tarihi bir yolculuga çiktik. Kazandirilan projeleri gördük. Battalgazi’nin degerine
deger vizyonuna ise vizyon katan projelere imza atilmis. Özellikle Kirkgöz Sahil Parki projesi Malatya’da bir ilk. Çok begendim. Tamamlanmasiyla Malatya’ya yeni bir nefes saglayacak” seklinde konustu.
Kizilay Yesilyurt Sube Baskani Dilek Korkmaz da, “Her yil 29 Ekim ile 4 Kasim tarihleri arasinda Kizilay Haftasi olarak kutlaniyor. Bu yilda Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder bizlere böylesine güzel bir jest yapti. Esi Yildiz Güder hanimefendi ile birlikte bu güzel hareketine gönül vermis gençlerimiz, Medeniyetlerin baskenti sayilan ilçemizi gezdiler. Gençlerimiz çok heyecanliydi. Çok güzel bir gün geçirdik. Türk Kizilay’i adina baskanimiza ve esine tesekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
“Bir parça mutlu ettiysek ne mutlu bize”
Katilimcilara tek tek hediyeler takdim eden Baskan Güder, milletimizin gurur kaynagi olan ve din, dil, irk ayrimi yapmadan dünyanin en uzak yerlerindeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarini karsilayan Türk Kizilay’inin bu anlamli haftasini kutladigini belirtti.
Güder, “Türk Kizilayi 1868 yilindan beri vatandaslarimiza zor gününde yardim elini uzatarak varligini sürdüren, basarili çalismalariyla takdir toplayan kuruluslarimizdandir. O yildan bu yana ulusal ve uluslararasi alanda her kosulda insanlarin acisini hafifletmeye çalisan ve hizmetlerinde hiçbir ayrim ve çikar gözetmeyen Kizilay, ülkemizin en köklü ve güçlü yardim kurulusudur. Yardim, insancil duygularla yapilan gönül isidir. Sevgi, hosgörü, sefkat, merhamet ve dayanisma kültürümüzün anlamli bir tezahürü olan Türk Kizilayi, üstlendigi görevi kuruldugu günden bu yana basariyla yerine getirmektedir. Çok güzel hizmetlere imza atiyorlar. Bugünde Battalgazi ve Yesilyurt Kizilay’inin degerli üyelerini ilçemizde agirladik. Haftalarini kutladik, ihtiyaçlarinin olup olmadigini sorduk. Ilçemizi gezdiler. Tarihi mekanlarimizi ve yatirimlarimizi incelediler. Çok begendiklerini belirttiler ve buda bizi mutlu etti, gurur duymamiza vesile oldu. Battalgazi Belediyesi olarak biz zaten Kizilay ile sürekli istisare içerisindeyiz. Birlikte ilçemizde çok güzel çalismalara imza attik. Özellikle pandemi dönemi ve sonrasinda birçok ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz için büyük mücadeleler verdik, vermeye de devam ediyoruz. O dönemde 70 bin ailemize destek olduk. Düzenli olarak yardim yaptigimiz aileler mevcut. Bu noktada bizim en büyük destekçimiz Türk Kizilayi oldu” dedi.
Baskan Güder'den Kadinlara Gezi Jesti
Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in Kizilay Haftasi dolayisiyla yaptigi jest ile Türk Kizilay’inin gönüllü kadin üyeleri Battalgazi’deki tarihi mekanlari gezdi. Battalgazi’ye hayranliklarini gizlemeyen gönüllü üyeler, Baskan Güder’e tesekkürlerini iletti.



















