Baskan Güler Açiklamasi 'Akkus Fasulyesine Avrupa Birligi Cografi Isaret Almak Için Çalismalar Yapiliyor'

Baskan Güler Açiklamasi 'Akkus Fasulyesine Avrupa Birligi Cografi Isaret Almak Için Çalismalar Yapiliyor'

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Akkus Seker Fasulyesini dünyaya tanitmak için çalisma baslattiklarini belirterek, “Gerçekten dünyanin en iyi fasulyesi. Avrupa Birligi’nde cografi isaret almak için çalismalar yapiliyor. Bu sayede artik dünya da tanimis olacak” dedi.

Büyüksehir Belediye baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleriyle Akkus Seker Fasulyesi Paketleme Tesisi üretim kapasitesini her geçen gün arttirarak genis çapli bir pazara ulasti. Baskan Güler’in öncüsü oldugu çalismalarla pazar alani genisleyen fasulye bugün zincir marketlerde yerini alan marka degeri yüksek bir ürün haline geldi.

Kendine has tadi, aromasi ve kokusuyla dikkat çeken ve Türk Patent Enstitüsü tarafindan ’cografi isaret’ olarak tescillenen Akkus seker fasulyesi için yeni sezon fasulye ekimi basladi.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçenin Ceyhanli Mahallesi’nde üreticiler ile birlikte tarlada fasulye ekti.

“Akkus Seker Fasulyesini dünya taniyacak”

Fasulyenin ekim töreninde konusan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, hem üretiminin hem de pazar payinin arttirilmasi için çalismalar yaptiklarini söyledi.

Güler, “Yaptigimiz çalismalarla Akkus Seker Fasulyesi adiyla yeni bir marka ortaya çikti. Su anda üretimi yapilandan iki kat daha bos alan var, 14 bin dekar bos alan var. Buralari da üretime kazandirinca üretim katlanacak. Bunun alimini biz yapacagiz. Özel sektörden de almak için siraya girenler var. Daha önceleri paketleme tesisini de yapmistik. Önümüzdeki günlerde Ankara’da Cumhurbaskanimiz ve Tarim Bakanimiz birlikte olacagiz. Orada da Akkus’un fasulyesini anlatacagim. Bu is birazda tanitim ile oluyor. Gerçekten dünyanin en iyi fasulyesi. Avrupa Birliginde cografi isaret almak için çalismalar yapiliyor. Bu sayede artik dünya da tanimis olacak” diye konustu.

Programda konusan Akkus Belediye Baskani Isa Demirci, Ordu Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz ve Akkus Ziraat Odasi Baskani Ahmet Kaya da yaptiklari konusmada tarima verdigi destekler dolayisiyla Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tesekkürlerini iletti.

Yapilan konusmalarin ardindan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri tarafindan tohumlar Akkus’un bereketli topraklariyla bulusturuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile