Baskan Güler Açiklamasi 'Findikta Artik Ikinci Bir Fiyat Açiklanmayacak, Findigin Bagimsizligini Ve Özgürlügünü Sagladik'

Baskan Güler Açiklamasi 'Findikta Artik Ikinci Bir Fiyat Açiklanmayacak, Findigin Bagimsizligini Ve Özgürlügünü Sagladik'

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, findik ile ilgili önemli çalismalar yaptiklarini ve sonuç aldiklarini belirterek, “Findik ile ilgili çalismalarimiz çok iyi gidiyor. Insallah findik fiyatlari ile ilgili daha önceki yillarda yasanan aksakliklar çözülmüs olacak. Cumhurbaskanimiz bir fiyat açikladiktan sonra ikinci bir fiyat açiklanmayacak. Bu dogrultuda bir noktada da findigin bagimsizligini ve özgürlügünü saglamis oluyoruz. Findigin ve üreticinin hakkini gözetmis oluyoruz” dedi.

Ordu Büyüksehir Belediye Meclisi temmuz ayi olagan toplantisinin 2. birlesimi, yapildi. Belediyenin meclis salonunda yapilan toplantida Büyüksehir Belediyesi Baskan Dr. Mehmet Hilmi Güler, yatirim alaninda birçok müjde verdi, yapilan çalismalar hakkinda meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.

“Ulasim alaninda önemli yatirimlar basliyor”

Ulasim alaninda yapilacak olan çalismalar hakkinda açiklamalarda bulunan Baskan Güler, “Bolaman Havzasi projesi kapsaminda Kabatas- Aybasti arasindaki 12 kilometrelik güzergahin imzasi atildi. Çalismalari basladi, bu yol en kisa sürede hizmete alinacak. Aybasti-Gölköy arasinda 34 kilometre arasindaki yolunda imzasi atildi çalismalara baslaniyor. Öte yandan Akkus-Niksar yolundaki 34 kilometrelik güzergahta da çalismalar kisa süre içerisinde baslayacak. Ordu’muz da önemli bir aktiviteye basliyor. Çambasi yolu da çok önemli. O yolumuz içinde ihale görüsmeleri devam ediyor. Kisa sürede neticelenecek. Ordu’muzu dört bir yönden güzel hale getiriyoruz” diye konustu.



“Findikta ikinci bir fiyat açiklayamayacaklar”

Findik ile ilgili önemli çalismalar yaptiklarini ve sonuç aldiklarini aktaran Baskan Güler, Italyan firmanin açiklanan fiyatlar üzerine yeni bir fiyat açiklamayacaklarini belirtti.

Baskan Güler, “Findik ile ilgili çalismalarimiz çok iyi gidiyor. Insallah findik fiyatlari ile ilgili daha önceki yillarda yasanan aksakliklar çözülmüs olacak. Cumhurbaskanimiz bir fiyat açikladiktan sonra ikinci bir fiyat açiklanmayacak. Bu dogrultuda bir noktada da findigin bagimsizligini ve özgürlügünü saglamis oluyoruz. Findigin ve üreticinin hakkini gözetmis oluyoruz. Insallah bu durum yeni dönemde bölgemizin hayrina olur. Ilerleyen günlerde de findik yasasi ile ilgili önemli girisimlerde bulunacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Findikta alternatif ürünler üretiyoruz”

Findiktan alternatif ürünler üreterek, katma degerini arttirmak istediklerini ve bu alanda da yenilikler yaptiklarini dile getiren Baskan Güler, söyle konustu:

“Findik ile ilgili yeni uygulamalar baslattik. Findigi findik olarak satarsaniz 2 milyar dolar kazaniyorsunuz. Eger çikolata üretimine girerseniz 8 milyar dolar kazaniyorsunuz. Bununla ilgili çalismalar yaptik. Ürettigimiz çikolata çok talep görüyor. Bir diger müjdemiz ise aktif karbon üretim tesisi için binamiz bitti. Cihazlar için siparisimizi verdik. Makinalar 3 ay içerisinde imal edilecek ve Ordu’ya getirilerek kurulumu yapilacak. Bundan sonra aktif karbonda da üretime geçip, önemli bir ithal girdisini belki de biz üreterek ihraç edecegiz. 4 liralik findik kabugu aktif karbon olursa 5 dolara satiliyor. Biz findik kabugunu yakarken simdi çok daha kiymetli bir ürüne dönüstürecegiz.”

“15 ayda 15 kres yapmak istiyoruz”

Kres için çalismalarin baslayacagini da kaydeden ve 15 ay da 15 kres yapmak istediklerini ifade eden Baskan Güler, “Kres konusunda toplumumuzda büyük bir talep vardi. Seçim sürecinde bizde bu durumu dile getirmistik. Simdi 15 ayda 15 kres açmak istiyoruz. Çalisan kardeslerimizin ihtiyaci olan bir durumdu. Kisa sürede bu çalismalari da hep birlikte yapmak istiyoruz” seklinde konustu.

Toplantida daha sonra Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen yatirimlarin yer aldigi tanitim filmleri izlendi. Daha sonrasinda ise gündem maddelerinin görüsülmesinin ardindan birlesim sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile