Baskan Gültak, Yesilçimen Mahallesinde Vatandaslarla Bulustu

Baskan Gültak, Yesilçimen Mahallesinde Vatandaslarla Bulustu

Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak, Yesilçimen Mahallesinde vatandaslarla bulustu. Hayata geçirdikleri ve yakin zamanda geçirmeyi planladiklari hizmet ve projeleri anlatan Gültak, mahalle sakinlerinin taleplerini de dinledi.

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Baskan Gültak, Yesilçimen Mahallesini ziyaret ederek vatandaslarla bir araya geldi. Ziyarete, baskan yardimcilari, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin yani sira, İçel Pazarcilar Esnaf Odasi Baskani Abdulhalim Batur, Yesilçimen Mahallesi Muhtari Cemal Akçay ile Özgürlük Mahallesi Muhtari Ömer Erguvan da katildi.

Baskan Gültak, burada yaptigi konusmada, Tirmil Tepe Spor Kompleksi hakkinda bilgi vererek, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu’nun eylül ayinda İçel’e gelecegini söyledi.

Gültak, “Bu bölgemize birçok farkli spor kompleksi kazandirmayi düsünüyoruz. Çocuklarimiz, gençlerimiz ve her yastan insanimizin spor yapabilecegi, macera parklari olan 38 dönümlük çok genis bir alan planliyoruz” dedi.

İçel Millet Bahçesinin de bittigini kaydeden Gültak, burada ücretsiz yaz konserleri ve açik hava sinema gösterimleri düzenlediklerini, dileyen mahalle sakinlerinin, belediyeye ait servis araçlariyla bu etkinliklere katilabileceklerini ifade etti.



“Kentin sorunlari yillarca halinin altina süpürülmüs”

“Akdeniz degisiyor ve güzellesiyor” diyen Gültak, Çay Mahallesinde yükselen TOKI konutlarinin bitme asamasina geldigini belirterek, söyle devam etti: “Su an mahalle sakinleri ile görüsüyoruz. Mahallede bin 400’e yakin konut sahibi var, hepsiyle görüsmeler neredeyse bitti, yakinda masaya oturacagiz. Insallah orada daha yasanilir mekanlar açiyoruz. Tabi buranin bir özelligi de önceligin Çay Mahallesi sakinlerinde olmasidir. Ne Kürt ne Arap ne de diger kardeslerimizin kaderi degildir bu sekilde yasamak. Vatandaslarimizin sorunlarini çözme noktasinda onlarin da rizasini kazanarak sehri degistirmeyi amaçliyoruz. Yillarca bu sehrin sorunlari halinin altina süpürülmüs. Yesilçimen Mahallesi; sanayi tesislerinin ortasinda kalan bir mahalle olarak ortaya çikmis. Bu böyle olmamali, sanayi baska yerde, mahalle baska yerde olmali.”

“Insanca yasamak için elbirligiyle sehri degistirmeliyiz”

İçel’in 3 ana sorununun ‘imar, çarpik yapilasma ve ulasim’ oldugunun altini çizen Gültak, “Bu 3 sorunu çözmedikçe insanlarimizin mutlu olma sansi yok. Sehrimizi yeniden yapilandirmaliyiz. Çay Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüsüm Projesi de yeniden yapilandirmanin en güzel örneklerinden biridir. Nitekim bu ayin sonunda Baris Mahallesi ile ilgili de TOKI ihaleye çikiyor. Orada da 400’ün üstünde konut yapacagiz. O bölgemiz de tamamen degisip yenilenecek. Ancak bu sekilde insanlarimiz kent yasaminin sagladigi her türlü konfor, rahatlik ve nimetten faydalanabilir. Vatandaslarimiz bizden park, yesil alan veya alisveris yapabilecekleri kapali pazar yerleri istiyor, ancak yer yok. En son Karacailyas’ta bir yer bulduk ve kapali Pazar yerini insanlarimiza kazandirdik. Yeniden yapilanma ve degisim hamlesi ile tüm bunlar da mümkün olabilecek. Dolayisiyla bu sehirde insanca yasamak için bu sehri el birligi ile degistirmemiz gerekiyor” diye konustu.

Baskan Gültak, Yesilçimen Mahallesi sakinleri ve esnafinin talep ve önerilerini de dinleyerek, sorulari yanitladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile