Baskan Gümüs Deprem Bölgesinde

Baskan Gümüs Deprem Bölgesinde

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, Merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 ili etkileyen iki büyük depremlerin ardindan depremzedelerin acilarini paylasmak, yapilan yardimlar ve enkaz kaldirma çalismalarini yerinde incelemek üzere deprem bölgesine gitti.

Baskan Gümüs ilk olarak Hatay Arsuz ilçesinde Bodrum Belediyesi tarafindan kurulan asevini ziyaret ederek, bölgede bulunan Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazil Kasap ve Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ile bir araya geldi.

Arsuz ilçesindeki depremzedelerle görüsen ve yapilan yardimlar hakkinda bilgiler alan Baskan Gümüs daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte depremin en çok etkiledigi Hatay’a geçti. Hatay’in Defne ilçesini ziyaret eden Baskan Gümüs, bölgede Antalya Milletvekili Cavit Ari, Defne Belediye Baskani Ibrahim Güzel, depremzedeler ve enkaz kaldirma çalismalarini sürdüren Mentese Belediyesi ekipleri bir araya geldi.

Hatay ziyaretinde depremzedelerden bilgiler alan Baskan Gümüs depremin ardindan tüm Türkiye’nin tek yürek oldugunu belirterek, “Bugün burada depremin ne kadar büyük oldugunu bir kez daha gördük. Gerçekten tüm Türkiye için çok büyük bir aci” dedi.

Ziyaretinde bölgeye sevk edilen ve enkaz kaldirma çalismalarina katilan Mentese belediyesi ekipleri ile görüsen Baskan Gümüs, “Suan 11 personelimiz, 1 tir, 1 ekskavatör, 2 öncü araç, 1 cenaze araci, 1 arazöz, 4 kamyon ile birlikte enkaz kaldirma çalismalarini sürdürüyor. Bölgeye ayrica Bin 121 battaniye, 73 isitici, 2 konteyner, 1 jeneratör ve Bin 528 hijyen paketi ulasti. Mentese Belediyesi olarak elimizden gelen destegi bölge halkina ulastirmaya çalisiyoruz. Ekiplerimiz bölgede çalismalarina devam edecek. Tarifsiz duygular içerisindeyiz. Depremzedelerle konustukça yasanan depremin büyüklügünü ve depremzedelerin duygularini daha çok anliyorsunuz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile