Baskan Gümüs; 'Kültür Baskenti Mentese'mizi Uluslararasi Seviyede Tanitiyoruz'

Baskan Gümüs; 'Kültür Baskenti Mentese'mizi Uluslararasi Seviyede Tanitiyoruz'

Mentese, yerli ve yabanci ziyaretçilerin yil boyu ugrak noktasi olmaya devam ediyor. Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, “Göreve geldigimiz günden bu yana 37 farkli ülkeden, yüzlerce ziyaretçiyi belediyemiz çatisi altinda Mentesemizde agirlayarak, düzenledigimiz çesitli etkinlikler ile bir kültür köprüsü kurduk” dedi.

Geçmisten günümüze en iyi korunan kentlerin birisi durumundaki; Arastasi, kentsel, tarihi, dogal sit alanlari, tarihi dokusu ve 400’ü tescilli yapisiyla bölgenin önemli kültür turizm noktalarindan biri olan Mentese’ye ziyaretçi akini devam ediyor. Özellikle yabanci turistlerin, turistik ziyaretlerinin yani sira; çesitli etkinlik ve organizasyonlar kapsaminda Mentese’ye pek çok farkli ülkeden ziyaretçilerin geldigini ifade eden Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, Mentese’nin tarihi ve kültürel degerleri ile kültür turizminde ön planda oldugunu kaydetti.

Baskan Gümüs, “Göreve geldigimiz günden bu yana 37 farkli ülkeden, yüzlerce ziyaretçiyi belediyemiz çatisi altinda Mentesemizde agirlayarak, düzenledigimiz çesitli etkinlikler ile bir kültür köprüsü kurduk. Mentesemizi ziyaret eden yabanci turistler Saburhane Meydani, Sahidi Türbesi, Konakalti Kültür Merkezi, Saat Kulesi, Arasta bölgesi ve Yagcilar Hani basta olmak üzere kentimizin tescilli ve tarihi yapilarini inceleyerek hayran kaliyorlar. Biz de Mentesemize gelen turistlere bölgemizi tanitarak onlara yöresel yemeklerimizi tattiriyor, ebru sanatiyla tanismalarini sagliyor, restore ettigimiz kültür evlerimizi isletmelerimizi gezdiriyor, kültürümüzü tanitan aktivitelere katilmalarini sagliyoruz. Amacimiz Mentesemizi uluslararasi seviyede taninirligini arttirmak, kültür turizmini canlandirmak ve bölge turizmini çesitlendirmek. Bu kapsamda Mentesemizin tanitimini yapmak için çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile