Baskan Gürkan Açiklamasi 'AK Parti Vatandasin Yaninda'

Baskan Gürkan Açiklamasi 'AK Parti Vatandasin Yaninda'

AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, AK Parti’nin ailelere ve bireylere yönelik sosyal destek programlarini araliksiz sürdürdügünü belirtti. Dogumdan vefat kadar yasamin her alaninda vatandaslarinin yaninda olan AK Parti Hükümeti’nin, hayata geçirilen Yeni Aile Destek Programi ile sosyal hizmetlerden faydalanan ailelere verilen desteklerin tutari ve niteliginin arttirildigini belirtti.

Yeni Aile Destek Programi ile AK Parti Hükümeti’nin 15 milyar TL’lik aile destek bütçesini 40 milyar TL’ye çikardiklarini hatirlatti. Geçtigimiz günlerde Cumhurbaskani, AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’in baslattigi programla ihtiyaç sahibi ailelere yapilan destek tutarlarinin arttirildigini hatirlatan Baskan Gürkan, hane gelir tutarlarina göre daha önce 450 - 600 TL arasinda olan desteklerin 850-1.250 TL’ye yükseltildigini belirtti.

Programlar çerçevesinde geçtigimiz günlerde yapilan üçüncü ödemelerde 2 milyondan fazla haneye toplamda 1 milyar TL’den fazla destek gerçeklestirildigini ifade etti.

Gürkan, destek alan ailelere su ana kadar 2,3 milyar TL’yi askin ödeme yapildigini söyleyerek, açiklanan yeni paketle programa Çocuk Destek ve Elektrik Tüketim Destegi bilesenlerinin eklendigini belirtti.

Baskan Gürkan, buna göre ihtiyaç sahibi ailelere çocuk sayisi, hane nüfusu ve elektrik tüketimine göre söz konusu yardimlarinda yapilacagini ifade ederek, “Söz konusu ailelerimizin Türkiye Aile Destekleri Programimizdan faydalanabilmeleri için E-Devlet veya ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari’na basvurmalarinin yeterli olacagini sözlerine ekledi.

Davut Gürkan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nca hayata geçirilen destek programlarinda ayrica yakini ya da yakinlari vefat eden hanelere bu zor zamanlarinda yanlarinda olmak amaciyla söz konusu ailelere vefat tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde tek seferlik olmak üzere 1.062 TL’lik destek verilecegini belirterek, “Program dahilinde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimiz her hafta ilgili belediyelerden sehirlerinde ya da ilçelerinde vefat edenlerin listesini alacak. Hazirlanan listeler dahilinde sosyal yardim alabilmek için gerekli kistaslara sahip hanelerin basvuru süreçleri de baslamis olacak. Basvurular için yeni düzenlemeye göre vefat edenlerin yakinlarinin ölüm belgesi sunmalari yeterli olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile