Baskan Gürkan, Kahveciler Odasi Yönetimini Kabul Etti

Baskan Gürkan, Kahveciler Odasi Yönetimini Kabul Etti

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kahveciler Odasi Baskani Haci Karanfil ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul ederek bir süre görüstü.

Kahveciler Odasi olarak 2022 yili Genel Kurul toplantisini yaptiklarini belirten Karanfil, “Gerek deprem sürecinde gerekse pandemi sürecinde baskanimiz bizleri ziyaret ederek her zaman yanimizda olduklarini gösterdiler. Pandemi sürecinde odamiza gerek maske dagitimi ile isyerlerinin dezenfekte edilmesi olsun gerekse de gida yardimi olsun bizim en zor günlerimizde yanimizda oldu. Depremde Odamizin bulundugu bina hasar gördü ve yikimi yapildi o süreçte de Baskanimiz yanimizda oldu. Bizlerde yeni seçilen Yönetim Kurulu olarak Baskanimiza hem bir tesekkür ziyaretinde hem de iade-i ziyarette bulunuyoruz. Bugüne kadar yapilan yardimlardan dolayi bütün esnafim adina tesekkür ediyorum. Bizleri agirladiklari için tekrar Baskanimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Baskan Gürkan ise yaptigi konusmada, “Büyüksehir Belediyesi olarak Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat Önderleri ve meslek kuruluslari ile birlikte hareket ediyoruz. Sehri yönetirken birlikte yönetme ve paydas olma hazzini yasayip ayni zamanda yön haritamizin ve yön pusulamizin olusmasinda da derneklerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve meslek kuruluslarimizin görüs ve önerileri bizim için çok önemlidir. Oda Baskanimizin da ifade ettigi gibi pandemi sürecinde süreci içerisinde çay ocaklarinin, kahvehanelerin kapali olmasi ve günlük çalisip evine ekmek götürmek zorunda olan kardeslerimizin büyük sikintilari oldu. O süreç içerisinde Büyüksehir Belediyesi olarak bütün vatandaslarimizin yaninda oldugumuz gibi çay ocagi ve kahvehanelerde çalisan vatandaslarimizin da bu süreci en az hasarla ve sikintiyla atlatmalari noktasinda oda baskanimizla birlikte çok güzel çalismalar yapildi. Hijyen, dezenfektan ve maske noktasinda çalismalar gerçeklestirildi.

Ayrica bu süreçte evlerine ekmek götüremeyen kardeslerimize gida vb. yardimlar yapilmasi noktasinda da ortak çalismalar gerçeklestirdik. 24 Ocakta yasanan depremin merkez üssü Elazig Sivrice olsa da bu depremden Malatya’da etkilendi. Devletimiz, Cumhurbaskanimiz talimatlariyla depremin yaralari sarildi ve sarilmaya devam ediyor. Kahveciler Odasina yeni bir yer yapilmasi noktasinda da Büyüksehir Belediyesi olarak imkânlarimiz ölçüsünde destek verecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile