Başkan Gürkan, Satranç Turnuvasına Katılanları Ağırladı

Başkan Gürkan, Satranç Turnuvasına Katılanları Ağırladı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve satranç turnuvasına katılmak üzere Malatya’ya gelen yerli ve yabancı sporcularla bir araya geldi. Başkan Gürkan, burada yerli ve yabancı sporculara Battalgazi ilçesinin tarihi önemi ve konumu ile ilgili bilgiler verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve satranç turnuvasına katılmak üzere Malatya’ya gelen yerli ve yabancı sporcularla Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda bir araya gelerek, yemek verdi. Burada satranç turnuvasına katılanlara tuzda tavuk ikramında bulunan Başkan Gürkan, yerli ve yabancı sporcuları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkan Gürkan, “Şimdi öncelikle misafirlerimizi burada ağırlamaktan Battalgazi’de ve Malatya’da görmekten daha geniş kapsamda Türkiye’de görmekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tabi sizler satranç turnuvası münasebeti ile ilimize ve ülkemize geldiniz. Umarım ülkemizdeki ev sahipliliğimizden memnun ayrılırsınız. Burada ki yapılacak satranç yarışmasında da hepinize başarılar diliyoruz. Neticede Malatya gibi bir yerde uluslar arası satranç turnuvasının düzenlenmesi Malatya açısından da önemli bir kazanımdır. Sizlerin Malatya’ya gelip burada bu turnuvayı icra etmenizde sizin ülkeleriniz içinde, bizim ülkemiz ve Malatya’mız açısından da önemli bir kazanımdır diye değerlendiriyoruz. Malatya’nın tarihi ile ilgili Malatya yukarı Mezopotamya’da ilk insanlık tarihinin tohumlarının atıldığı, medeniyet tohumlarının atıldığı, ilk devlet hayatı, ilk bürokrasi hayatı, ilk muhasebe kayıtları, ilk yerleşik hayat ve saray devletlerinin kurulmasının esas menbaı burasıdır. Bu anlamda Malatya insanlık tarihiyle özdeş bir yerdir. Yani siz insanlık tarihinin yeşerdiği, medeniyetin merkezine gelmiş bulunuyorsunuz. Yani 9 bin yıllık bir tarihin üzerindesiniz. Arslantepe 5 bin yıllık. Ondan önceki yerleşim birimi Cafer Höyük. Şu anda barajın altında kaldı” diyerek, Battalgazi ilçesinin tarihi önemine dikkat çekti.

Kaymakam Vedat Yılmaz da, turnuvaya katılmak için Malatya’ya gelen yerli ve yabancı sporcularla olmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, “Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz. Bugünlerde düzenlenecek 3. Altın Kayısı Satranç Turnuvası için gelmiş bulunuyorsunuz. Bu topraklar kadim topraklar, eski topraklar. Arsalntepe’de yapılan kazılarda geçmişi 5 bin yıldan daha fazla bir geçmişi olduğu tespit edilmiş, yine aynı şekilde şu anda Karakaya Barajı’nın dibinde olan ilk yerleşim yeri Cafer Höyük de 9 bin yıllık bir tarih yatıyor. Umarım buradaki turnuvanızdan ve buralara gelmekten memnun ayrılırsınız. Biz şahsen sizi gördüğümüze çok memnun olduk” dedi.

Satranç turnuvasına katılanlar ise, Malatya’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile