Baskan Gürtürk Açiklamasi 'Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti'miz 36 Yasinda '

Baskan Gürtürk Açiklamasi 'Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti'miz 36 Yasinda '

Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti’nin (FHGC) 36. yil dönümünde açiklamalarda bulunan Baskani Serkan Gürtürk, “Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti, Mehmet Topal, Aydin Meral, Ismet Turan, Ahmet Kaya, Coskun Bingöl, Sükrü Kacar ve Seref Tan gibi duayen gazeteciler tarafindan kurulan köklü bir kurulus. Gazetecilik meslekleri yaninda sehrimizin her alanda kalkinmasi ve gelismesinde önemli roller üstlenen meslektaslarimizin kurup bugüne getirdikleri Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyetimizin 36. kurulus yildönümünü kutlamanin gururunu yasiyoruz” dedi.

Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti (FHGC), 36 yasina girdi. Yeni yas günü sebebiyle FHGC Baskani Serkan Gürtürk, bir açiklama yapti. Baskan Gürtürk, yaptigi açiklamada, Gazetecilik meslekleri yaninda kentin her alanda kalkinmasi ve gelismesinde önemli roller üstlenen gazetecilerin kurup bugüne getirdikleri Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti’nin 36. kurulus yildönümünü kutlamanin gururunu yasadiklarini ifade etti.

21 Nisan 1988 tarihinde gazeteci Mehmet Topal’in baskanliginda kurulan ve bugüne kadar çok sayida hizmete imza atan Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti’nin sayisiz gazetecinin yetismesinde önemli rol üstlendigini belirten Baskan Gürtürk, “Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti, Mehmet Topal, Aydin Meral, Ismet Turan, Ahmet Kaya, Coskun Bingöl, Sükrü Kacar ve Seref Tan gibi duayen gazeteciler tarafindan kurulan köklü bir kurulus. Gazetecilik meslekleri yaninda sehrimizin her alanda kalkinmasi ve gelismesinde önemli roller üstlenen meslektaslarimizin kurup bugüne getirdikleri Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyetimizin 36’nci kurulus yildönümünü kutlamanin gururunu yasiyoruz. Meslekte bizlere rehber olan ve yetismemizde önemli fedakârliklari olan gazetecilerimizin 36 yil önce attiklari tohum, bugün daha da büyüyen ve üye sayisiyla önemli bir noktaya gelen bir çinara dönüstü. Basin-yayin sektöründe çalisan meslektaslarimizin sorunlarini her platformda gündeme getirerek çözümleri konusunda gayret gösteren cemiyetimizi, daha da güçlendirmek ve üyelerimize birçok alanda imkanlar sunma adina çalismalarimizi araliksiz sürdürmekteyiz ” dedi.



"Merhum Mehmet Topal’in isminin basin müzesine verilmesini öneriyoruz"

Cemiyetin kurucu baskani olan merhum Mehmet Topal’i rahmetle andiklarini dile getiren Baskan Gürtürk, “Garip bir tevafuk ki Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulus günü olan 21 Nisan 1988 ayni zamanda kurucu baskanimiz merhum Mehmet Topal’in da vefat günü. Hem cemiyetimize hem de meslektaslarimiza önemli katkilarinin yaninda ilimizde basin müzesi açilmasi yönünde yetkililere sürekli çagrida bulunan Mehmet Topal baskanimizin bu çagrisi ile birlikte dönemin Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyeti Baskani Semih Erdem ve yönetim kurulu üyelerinin girisimleri sonucu Belediye Baskanimiz Sahin Serifogullari tarafindan karsilik buldu ve kendisi hayatta iken vefatindan dört ay önce Harput’ta Basin Müzesi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Bu önemli hizmete vesile olan merhum Mehmet Topal’i sükran ve minnetle anarken, bu hizmeti hayata geçiren Belediye Baskanimiz Sayin Sahin Serifogullari’na tesekkür ediyoruz. Yine bu hizmete fikirleri ve fiili destekleriyle vesile olan merhum Mehmet Topal’in isminin yasatilmasi amaciyla söz konusu müzenin adinin “Gazeteci Yazar Mehmet Topal Harput Basin Müzesi” olmasi konusunda yetkililerden destek bekliyoruz. Bu vesileyle Firat Havzasi Gazeteciler Cemiyetimiz kurulusunun 36’nci yildönümünü kutlarken, vefatinin birinci yil dönümünde kurucu baskanimiz merhum Mehmet Topal’i rahmet, sükran ve minnetle yâd ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile