Baskan Harikçi, Çalisan Gazeteciler Gününü Kutladi

Baskan Harikçi, Çalisan Gazeteciler Gününü Kutladi

Adiyaman Internet Yayincilari ve Gazeteciler Dernegi (IGD) Baskani Metin Harikçi, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Metin Harikçi yayimladigi mesajinda; “Dogru, tarafsiz, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayirmayan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Gazetecilik, halkimizin haber alma hakkini kullanmasina yardimci olmak amaciyla dogruluk, tarafsizlik, objektiflik, özel hayata ve kisilik haklarina saygi gibi degerleri uhdesinde barindiran önemli bir meslektir. Bu meslegi icra etmekte olan gazeteci arkadaslarimiz da ilkeli yayincilik anlayisi çerçevesinde olaylari tarafsiz bir sekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdaninin sesi olmaktadirlar. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü sartta görevlerini yerine getiren meslektaslarimiz mesai saati gözetmeksizin, kamuoyunu bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakarca çalismaktalar. Gazeteci meslektaslarimiz oldukça zor sartlarda meslegini icra etmeye çalisirken son yillarda elinde bir akilli telefonu olan gazetecilik yapmaya basladi.

Oturdugu yerden, gerçek meslegi gazetecilik olmayan kisiler çogalmaya, bir sosyal medya hesabindan gazetecilik yapmaya basladilar. Sapla saman birbirine karismis durumda. Bu vesileyle sürekli dile getirdigimiz bu sorunun ortadan kaldirilmasi adina bir türlü yasal düzenleme çikarilmadi, bir çözüm bulunamadi. Gerçekten bu meslegi icra eden meslektaslarimizi bir kez daha yürekten kutluyor, aramizdan ayrilan degerli meslektaslarimizi rahmetle, özlemle aniyorum. Zor sartlarda meslegini en güzel sekilde icra etmeye çalisan degerli meslektaslarimizin gününü kutluyor, bundan sonraki yasamlarinda saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile