Baskan Hürriyet Ilk Mecliste Alkislarla Karsilandi Açiklamasi '400 Bin Izmitliye Hizmet Edecegiz'

Baskan Hürriyet Ilk Mecliste Alkislarla Karsilandi Açiklamasi '400 Bin Izmitliye Hizmet Edecegiz'

Izmit Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantisi gerçeklesti. CHP meclis üyelerince alkislarla karsilanan Baskan Hürriyet birlestirici mesajlar vererek, "400 bin Izmitliye hizmet etmek için çok çalisacagimiza söz veriyoruz” dedi.

Izmit Belediyesi’nin 2024 yili nisan ayi meclisi gerçeklesti. Fatma Kaplan Hürriyet’in baskanliginda gerçeklesen meclis toplantisi belediye meclis salonunda yapildi. Salona giriste alkislarla karsilanan Baskan Hürriyet, meclis üyeleriyle tek tek selamlasti. Meclis toplantisinda 34 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Yeni dönemin ilk meclis toplantisinda konusan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Hep birlikte güzel döneme basliyoruz. Bütün Izmitlilere bize olan güvenleri için tesekkür ediyoruz. 2019 yilinda ’Gülümse Izmit’ diyerek yola çiktik. Sehrimizin her kösesine umut tasimak için yola çiktik. Bu gülümsemenin sehrimizde daha da yayilacagini umuyoruz. Seçim döneminde de belirttigimiz gibi rantin degil halkin belediyesiyiz" diye konustu.



"Çok isimiz oldugunu biliyoruz"

"’Güçlü baskan, güçlü meclis’ slogani ile sehrimiz için en iyi kararlari alacagimiza inaniyoruz" diyen Baskan Hürriyet, "Artik bu sloganin içerisine parti ayirmaksizin bütün meclis üyelerini dahil ediyorum. Kentin yararina, halkimizin ihtiyaci olan hizmetlere oy birligi ile dayanisma duygulari ve yapici muhalefet duygulari ile destek verecegine inaniyorum. Bu yeni dönemde de sizlerin katkisi ile Izmit’imizi daha modern ve yasanabilir yer yapma iddiamizdan da vazgeçmeyecegiz. Meclis üyelerimiz ve Izmitlilerimiz ile el ele vererek daha çok isimiz oldugunu biliyoruz. Yeni dönemin hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum. Görevde 5 yili geride biraktik. Seffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayisimi geride biraktik. Kimseye ayirt etmeden, adil sekilde kentimize hizmet etmeye çalistik. Yasanmislari geçmiste birakip gelecege yeni sayfa açiyoruz. 400 bin Izmitliye hizmet etmek için çok çalisacagimiza söz veriyoruz. Bütün meclis üyelerimizi is birligi yapmaya davet ediyoruz. Farkli dünya görüsü ve siyaset anlayisina sahip olabiliriz. Bu mecliste yer alan bütün herkesin ortak akli isletecegine inaniyoruz. Kimsenin iyi niyetinden süphemiz yoktur" seklinde konustu.



Oylama ile seçimler yapildi

Yapilan oylama sonucunda ise meclis birinci ve ikinci baskanvekilleri belirlendi. CHP Grubunun önerisi ve gizli oylama sonucunda birinci baskanvekili Mehmet Ümit Küçükkaya, ikinci baskanvekili ise Cengiz Özcan oldu. Izmit Belediyesinde yeni dönemin ilk meclis toplantisi gerçeklesti. Meclis toplantisinda yapilan oylama sonucunda meclisin katip üyeleri de belirlendi. Yapilan oylama iki asil ve iki yedek katip üye seçimi yapildi. CHP grubunun önerisi ve yapilan oylama sonucunda Nilgün Yilmaz ve Gamze Yilmaz Dogan asil, Vildan Bacioglu Taskin ve Neslihan Çakir ise yedek üye oldu. Mecliste encümen üyeleri seçimi yapildi. CHP grubunun önerisi ve yapilan oylama sonucunda encümen üyeleri; Hamit Ilker Ulusoy, Erdem Arican, Barbaros Akkus oldu. Ayrica meclis toplantisinda 14 ihtisas komisyonu kurulup üyeleri belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile