Başkan İşık 6 Aylık Çalışma Dönemini Değerlendirdi

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 6 aylık çalışma dönemini değerlendirdi.

Makamında düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla görüşen Işık, göreve geldiği dönemden itibaren yaptığı çalışma ve projeleri anlattı.
İlçe halkına söz verdiği gibi ilk işi suyu yüzde 30 ucuzlatmak olduğunu belirten ışık, bu uygulama ile 1 milyon liranın halkın cebinde kaldığını söyledi.

Işık ayrıca Biga'da akıllı sayaç kullanımına geçileceğini de ifade ederek bu sayaçları tercih eden vatandaşlara yüzde 20 indirim yapılacağını bildirdi.
Biga'nın gelişmesi ve güzelleşmesi için çalışmalara devam ettiklerini anlatan Işık, şöyle konuştu:
"İlçenin çöp yoğunluğu olan noktalarına 50 adet çöp konteynırı koyacağız. Ada mahallesinde, Kavaklık ve Şirintepe mahallesinde yaptığımız çalışma ile bundan böyle yağmur yağdığında sıkıntı yaşanmayacak. Alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Hamdibey mahallesi Çayır caddesinde sel felaketlerini önlemeye yönelik 200 metre yağmur suyu isale hattı döşeme çalışması yapıldı. Çan caddesi yeni yol yapım çalışmalarımız sürüyor. Bugün kadar 10 bin metrekare tamirat ve 60 bin metre kare yeni beton parke olmak üzere toplam 70 bin metre kare beton parke taşı döşendi. Çarşı merkezinde kanalizasyon ihale çalışmamız devam ediyor.
Namazgahı park ve mesire alanı haline dönüştüreceğiz. Avcılar köprüsünü yenileyerek araç trafiğine açacağız. Köşlübağ düğün salonu ile Yeniceköy mezarlığı arasında elektrik telleri yer altına alınıyor. Asfalt kaplama çalışmalarımız sürüyor. Kalafat yolunu Can Hastanesi ile Kıbrıs Şehitleri caddesine bağlanıyor. Düğün salonlarımızda ücret veremeyecek vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Spor kulüplerimize de destek olmaya çalışıyoruz. 43 bin lira sezon başında yardımda bulunduk. Okullarımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeni belediye binamızın inşaatı tamamlandı. En genç yılbaşında yeni binamıza geçilecektir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile