Baskan Isik Açiklamasi 'Kütahya Çinisi Dijital Platformda Da Yer Alacak'

Baskan Isik Açiklamasi 'Kütahya Çinisi Dijital Platformda Da Yer Alacak'

Belediye Baskani Alim Isik, Kütahya çinisinin dijital platformda yer almasini saglayacak proje ile ilgili kamuoyuna bilgiler verdi.

Isik, Avrupa Birligi tarafindan 3,9 milyon Avro hibe bedel ile desteklenen ‘Kütahya’da Dijitallesme ve Ekosistemin Gelistirilmesi’ projesini anlatti.

Proje ile birlikte geleneksel Kütahya çinisinin sanayilesmesinin saglanacagini ifade eden Baskan Isik, "Bu projenin esasi, Kütahya’da bu güne kadar çini alaninda gelistirilmis desenlerin dijital ortamda toplanmasi ve bundan sonra gelen taleplerin çini tasarim merkezinde üretime dönüstürülecegi bir merkez olacak. Üretilen ürünler ise bir kooperatif araciligiyla pazarlanmasini ön gördügümüz bir proje. Çininin geleneksel motiflerinin üretilmesini saglayip, bu geleneksel el sanatlarinin sanayilesme imkanini sunacak bir proje. Projemizi, Kütahya gibi bir çini sehrine çigir açacak bir proje olarak görüyoruz. Çünkü 5-6 bin ailemiz geçimini bu sektörden sagliyor. Yillarin bir birikimi var. Gelecege tasimak içinde mutlaka endüstrilesmesi gerekiyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile