Basın mensuplarına Otel Herlek’i gezdirerek bilgiler veren Başkan Saraçoğlu, otelden asansörün bile sökülerek götürülmesine bir anlam veremediğini ifade etti.
Saraçoğlu, kira süresince işletmecinin bir çok yatarım yapmasının sözleşmede yer aldığını ancak, bir çok yatırımı gerçekleştirmediğini dile getirdi.
Nafi Güral’ın kira süresi dolmadan 3 ay önce otel binası için deprem testi yaptırdığını ve ’binanın depreme dayanıksız olduğunu’ şeklinde papor verildiğini anlattı. Başkan Saraçoğlu, "Bina için 10 yıl boyunca neden deprem testi yaptırılmadı" şeklinde konuştu.
Saraçoğlu, "Ilıca Otel Harlek 24 Ağustos 2004 tarihinde 10 yıllığına NG Kütahya Porselen’e belediyemizce kiralanmıştır. 24 Ağustos 2014 tarihinde de tahliye edilmiştir. Geçtiğimiz hafta NG Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral Capital Dergisi’ne verdiği röportajda Otel Harlek’e yaptıkları yatırımlarla geliştirdiklerini ve hiçbir yatırımı almadan boşalttıklarını belirtmiştir. Ancak şirket ile belediyemiz arasında yapılan kira sözleşmesinde şirketin yapması gereken ilave ve ek yatırımları eksik yaptığı ya da yapmadığı Sulh Hukuk Mahkemesi’nce tespit edilmiştir.Yapılan incelemeler neticesin de 250 kişilik Konferans Salonu veya belediyemizce tespit edilecek muadili yatırım yapmadığı, ek tesis olarak en az 80 metrekarelik Açık Havuz yapmadığı, Oda kapasitesinin yüzde 25 oranında şifreli veya çift anahtarlı müşteri emanet kasalar bulundurulacaktır hükmünü yerine getirmediği, ana otel bloğunda odalarda oturma gurubu, bagajlık, tuvalet masası ve aynası, Oda dış kapı arkalarında dışarıdan açılmasını engelleyen sürgü veya zincir, Yeni Otel Odlarında bagajlık bulundurulacaktır hükmünü yerine getirmediği, 5 ve 6 nolu Motel blokların (10 adet Motel Odası) tadilatlarının ve tefrişlerin yapılması ve kullanılmayacak şekilde kısmen yıkık olduğu, özellikle 9 nolu blokta tefriş elemanlarının diğer odalara göre yok denecek kadar az olduğu tespit edilmiştir.Havuzda en az 1 kaydırak hizmete sokulması gerektiği, mevcut çocuk parkının geliştirilmesi gerektiği halde geliştirilmediği, tesiste hayvanat bahçesi yapılacaktır hükmünü yerine getirmediği, Otel Harlek girişinde sol kısmında bulunan baraka odalar kaldırılarak, yerine tesise ait otobüs ve otomobillerin park alanı düzenlenmesi ve en az 20 adet bungolov odalar yapılacaktır hükmünü yerine getirmediği tespit edilmiştir. Halı Sahanın bakım ve onarımının yapılmadığı, 2 adet 346 Kw’lık katı yakıtlı kazanın olduğu bu kazanların kullanılmayacak durumda olduğu ancak gerekli bakım ve onarımların yapılmadığı, tesiste bulunan jeneratörün kullanılamaz halde olduğu ancak şirket tarafından bakım ve onarımının yapılmadığı, lobiden katlara ulaşmayı sağlayan ilave asansör kapıları, kontrol panelleri, kabini ve makine dairesinin komple sökülmüş olduğu tespit edilmiştir. NG Kütahya Porselen Şirketi otel tahliyesine yakın bir tarihte binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığına dair raporu alarak belediyemizi zor durumda bırakmaya çalışmıştır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yine şirketin ödemesi gereken 2 milyon TL’nin üzerindeki meblağ belediyemizce ödenmiş olup, ’Rucüen Alacak Davası’ açılmıştır" ifadelerini kullandı.
Başkan Saraçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben Nafi Güral’ın burası ile alakalı tam bir bilgisi olduğunu ve bu halde bırakıldığını bildiğini düşünmüyorum. Burayla ilgilenen müdürlerin, elemanların onu yanlış bilgilendirdiklerini düşünüyorum.Herhalde Güral’a ’biz burada kullanılabilir bir otel bıraktık’ dediler. Nafi Güral onlara inanarak bu açıklamaları yaptığını düşünüyorum." (EFE)
Başkan Kamil Saraçoğlu'ndan Nafi Güral'a Otel Harlek Cevabı
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 10 yıl Ilıca Otel Harlek’in işletmeciliğini yapan iş adamı Nafi Güral’ın ’hiç bir yatırımı almadan oteli boşalttım’ şeklindeki beyanatının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.