Başkan Karabağ Gençleri Dinliyor

Başkan Karabağ Gençleri Dinliyor

Bayraklı Belediyesi bünyesinde kurulan gençlik masası üyeleri Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Dünya Barış Anıtı’nda bir araya geldi.

“Başkanımız gençleri dinliyor” başlığıyla düzenlenen etkinlikte Başkan Karabağ, gençlere yönelik yaptıkları ve yapacakları projeleri anlattı ardından da onların önerilerini dinledi. Gençler, Bayraklı gençlik festivali düzenlenmesini, kitap okuma etkinliği yapılmasını, engellilere yönelik müze gezileri düzenlenmesini önerdi. Başkan Karabağ da “Kapımız sizlere her zaman açık. Projelerinizi, önerilerinizi dikkate alacağız. Sizler bu memleketin geleceğisiniz” dedi.


İlklerin altına imza atmaya devam eden Bayraklı Belediyesi bünyesinde kurulan ve birçok belediyeye örnek olan gençlik masası projesi çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda gençlik masası üyeleri Dünya Barış Anıtı’nda, “Başkanımız gençleri dinliyor” etkinliğinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

PROJELERİNİ ANLATTI
Başkan Karabağ, toplantıda gençlere yönelik hayata geçirdikleri projeleri tek tek anlattı. Karabağ bin 400 dar gelirli ailelerin öğrenci çocuklarına burs verdiklerini aktararak şunları söyledi: "Bayraklı Gençlik Eğitim Merkezi’nde yüzlerce çocuğuz eğitim alıyor. Bir insanın hayatına şekil vermek bizim için çok önemli. Gençlerin önünü açıyoruz. Birçok kültür merkezi yaptık, bu dönemde de yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nu önümüzdeki günlerde açacağız. İkinci yüzme havuzu projemiz var. Yarı olimpik olacak. 250 kişilik kızlı-erkekli öğrenci yurdunu yapmayı planlıyoruz. Bunun için görüşmelerimiz sürüyor. Belediye olarak gençlerimizin arkasındayız. Öğrenci arkadaşlarımız özellikle yaz tatillerinde çalışma imkanı sunuyoruz. Kefelerimizde onlara istihdam sağlıyoruz. Böylelikle harçlıklarını çıkarıyorlar. Kütüphanelerimiz sizlerin hizmetinde. Gençlik masamıza her türlü öneri, düşünce ve projelerinizi sunmanızı istiyoruz. Gördüklerinizi bize aktarın. Kapımız sizlere her zaman açık. Sizler bu memleketin geleceğisiniz.”
ÖNERİLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Başkan Karabağ’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan gençler önerilerini dile getirdi. Gençler, “Bayraklı gençlik festivali” düzenlenmesini istedi. Başkan Karabağ, bu öneriye sıcak baktı. Başkan Karabağ, “Güzel bir düşünce. Bunu birkaç güne yayarız. Orada uyuşturucu ile mücadeleye vurgu yapabiliriz” dedi.

Başka bir genç ise, bir kişinin engelli arkadaşını alarak müze gezisi düzenlemesini, bir diğeri ise kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmesini önerdi. Bunlar da Başkan Karabağ tarafından olumlu karşılandı. Başkan Karabağ, “Gelen önerilerin hepsi birbirinden güzel. Bunların her birini olgunlaştıralım. En yakın zamanda tekrar bir araya geleceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile