Baskan Kavus Açiklamasi 'Dinlenmek Ve Yenilenmek Için Meram Gezi Ve Kültür Rotasi'ni Takip Edin'

Baskan Kavus Açiklamasi 'Dinlenmek Ve Yenilenmek Için Meram Gezi Ve Kültür Rotasi'ni Takip Edin'

Dogal güzelligin, huzurun, keyifli anlarin ve essiz manzaranin adresi Meram Lavanta Bahçesi yeniden açan lavantalariyla görsel sölen olusturuyor.

Vatandaslara güzel anlar yasatan lavanta bahçesinde incelemelerde bulunan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, tüm hemsehrilerini bu güzelligi yasamaya davet etti.

Meram Lavanta Bahçesi, yazin gelmesiyle yeniden açan lavantalari, konumu ve essiz manzarasiyla misafirlerini etkiliyor. Meram Lavanta Bahçesi, güzelligi ile vatandaslarin en çok tercih ettigi mekanlarin basinda geliyor.

“Meram demek, güzelliklerin yasandigi yer demek”

Dogal güzelligin, huzurun ve essiz manzaranin adresi Meram Lavanta Bahçesi’nde incelemelerde bulunan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, tüm Konyalilari ve sehir disindan gelen misafirleri, bu essiz deneyimi yasamaya davet etti. “Meram demek, tüm güzelliklerin en güzel yasandigi yer demek” diye konusan Baskan Mustafa Kavus, Dere Vadisi’nin tamamini gören bir konumda bulunan lavanta bahçesinin misafirlerine hem görsel bir sölen sundugunu hem de Meram Dere’nin güzel havasinda essiz zaman geçirme firsati verdigini söyledi.



“Tüm hemsehrilerimi bu görsel sölene sahitlik etmeye davet ediyorum”

Lavanta bahçesinin ziyaretçilerine güzel hatiralar biriktirme ve güzel fotograf çekme firsati sundugunun altini çizen Baskan Kavus, Meram Dere Lavanta Bahçesi’nin çocuk, genç, yasli, kadin, erkek herkese hitap ettigini söyledi.

Çiçeklerin açmasiyla olusan görsel sölene herkesin sahitlik etmesi gerektigini belirten Baskan Kavus, “Tüm hemsehrilerimi ve sehir disindan gelen misafirlerimizi, muhtesem güzelligi ve manzarasi ile gözlere, yaydigi kokularla ruhlara dokunan Meram Lavanta Bahçesi’ni görmeye davet ediyorum” diye konustu.



“Meram Gezi ve Kültür Rotasi’ni takip edin”

Dere Lavanta Bahçesi’nin Meram’in gezi ve kültür rotasina hizmet eden önemli parçalardan biri olduguna vurgu yapan Baskan Kavus, “Meram Bagi ile baslayan turizm rotamiz, lavanta bahçesi ile devam ediyor. Burada essiz zaman geçiren misafirlerimiz, iki yilda onbinlerce vatandasimizi agirlayan Kizlar Kayasi’na geçiyor. Ardindan, yaptigimiz düzenlemeyle güzel bir mekana dönüsen Aydinçavus Tesisi’nde Konya manzarasinda yemegini yiyip, çayini içiyor. Tavusbaba Türbesi ve Camii’ni ziyaret edip kültürel açidan önemli bir açigi kapatan Müze Meram’da tarihe sahitlik ediyor. Çocuklarini 80 Binde Devr-i Alem Parki’nda gezdirip sehrin ilk millet bahçesinde gönüllerince vakit geçiriyorlar. Tüm bunlara simdi Tarihi Meram Köprüsü manzarasinda Tarihi Meram Çay Bahçesi de ekleniyor. Misafirlerimize nostalji yasatacak bu çalismamiz da tamamlanmak üzere. Tüm hemsehrilerimi zaman ayirarak bu rotayi takip etmeye davet ediyorum. Çünkü bir gün sürecek bu gezinin onlari birkaç günlük tatil yapmis gibi dinlendirecegine ve yenileyecegine inaniyorum” seklinde konustu.

Meram Belediyesi tarafindan kurulan lavanta bahçesi; 20 bin metrekarelik bir alanin 10 bin metrekaresi içerisinde ziyaretçilerini agirliyor. 190 metre ahsap iskele yol ile ziyaretçiler, rahatlikla burayi gezebiliyorlar. Bahçe, içerisinde bulunan mermer su havuz pergolasi, oturma banklari, seyir terasi, salincak terasi, 365 metrelik saglikli yasam parkuru ve yüz metrelik gül kemerleri ile ziyaretçilere sosyal donatilariyla da güzel anlar yasatiyor. Bahçede bulunan birbirinden güzel çiçekler de bahçenin güzelligine güzellik katiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile