Baskan Kavus Açiklamasi 'Özel Vatandaslarimizin Mutlulugu Bizim Mutlulugumuzdur'

Baskan Kavus Açiklamasi 'Özel Vatandaslarimizin Mutlulugu Bizim Mutlulugumuzdur'

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi, özel bireylerin hayatlarina dokunmak adina bugüne dek pek çok yatirimi hayata geçirirken, yaptiklariyla engelli vatandaslarin hayatini kolaylastiriyor.

Meram Belediyesi, ilçede yasayan engelli vatandaslarin hayatlarina dokunmak, yasamlarini kolaylastirmak, hayata katilimlarini saglamak ve ailelerine destek olmak için pek çok çalismanin altina imza atti. Atilan her adim ilçede yasayan engelliler ve ailelerinden büyük begeni ve takdir topladi. Bu çerçevede hayata geçirilen yatirimlardan biri olan DOSD Meram, egitim modeliyle tüm ülkeye örnek çalismalar gerçeklestiriyor. Meram Belediyesi öncülügünde hayata geçirilen Meram Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi DOSD Meram, bu yapisi ve öngördügü egitim modeliyle Türkiye’deki bir ilk ve tek olma özelligi tasiyor. Durunday Mahallesi’nde bulunan merkez 8 bin 835 metrekare arsa alani içerisinde, egitim birimleri, sosyal tesis, idari birimler, rehabilitasyon uygulama alani dahil bin 340 metrekare kapali alana ve 5 bin metrekare yesil alana sahip.

DOSD Meram down sendromlularin hayatlarina dokunuyor

Öte yandan merkezde 6 bireysel egitim sinifi ve 2 grup egitim sinifi bulunuyor. Bireysel siniflarda haftada 240 saat egitim, grup siniflarinda ise haftada 192 saat egitim imkani saglanan merkezde, spor atölyesi, fizik tedavi merkezi ile konaklama alanlari bulunuyor. Kapali ve açik alanlarda uzmanlarin özgün programlariyla sunulan egitimler sayesinde özel çocuklarin dil ve motor becerilerinin gelistirilmesi hedefleniyor. Merkezde ayrica verilen seminerlerle aileler bilinçlendiriliyor.

“Engelli nakil araci, “Hastaneye nasil gidecegim?” diyen engellilerin yüzünü güldürdü

Meram Belediyesi, ‘Engelli Nakil Araci’ ile de ilçede yasayan engelli bireylerin yüzlerini güldürdü. Tekerlekli sandalyeli engelli bireyleri ve refakatçilerini hastane randevularina götürüp getiren ‘Engelli Nakil Araci’ da önemli bir açigi kapatti. Hafta içi mesai saatleri içerisinde hizmet veren Engelli Nakil Araci ile engelli vatandaslar için artik ‘Hastaneye nasil giderim?’ sorunu Meram’da ortadan kalkmis oldu. Yaninda refakatçisi ile birlikte kabul edilen engelli bireyler, hizmetten yararlanabilmek için en az bir gün öncesinde mesai saatlerinde 0332 320 10 00 no’lu telefondan randevu almalari gerekiyor.

Akülü sarj istasyonlari ile Meram’da engelliler artik yolda kalmiyor

Diger taraftan Meram Belediyesinin kurdugu akülü araç sarj istasyonlari ilçe genelinde yasayan yürüme engelli vatandaslarin önemli bir ihtiyacini giderdi. Meram Belediyesi Hizmet Binasi önü, Meram Devlet Hastanesi, Meram Tip Fakültesi Hastanesi, Kapu Camisi - Bedesten, Anit Meydani, Kayalipark ve Kizilay Hastanesi gibi ilçenin farkli noktalarina yerlestirilen sarj istasyonlari engelli vatandaslarin hem ulasimlarini hem de yasamlarini kolaylastiriyor. Bu istasyonlar sayesinde akülü tekerlekli sandalye kullanan vatandaslar artik yolda kalmiyor.

“Meram engelleri kaldirmak için pek çok yatirima ve etkinlige sahit oldu”

Sehrin, engelli vatandaslarin sosyal yasamini kolaylastiracak sekilde dizayn edilmesinin, onlari hayata baglayacak etkinliklere ve donatilara sahip olmasinin sosyal belediyeciligin olmazsa olmazi oldugu belirten Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, bu anlayisla ilçe genelinde engelleri kaldirmak adina pek çok çalismaya imza attiklarini hatirlatti. Attiklari her adimla engelli vatandaslar için bir fiziki engelin daha ortadan kalktigini belirten Baskan Kavus, “Meram Belediyesi olarak sosyal hizmet anlayisimizin geregi yaptigimiz yatirimlarla tüm dezavantajli gruplarin ve yakinlarinin yaninda olmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü biz Meram olarak büyük bir aileyiz ve aile olmanin geregi neyse onu yapiyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Biz taraftan sehrimizi onlara göre dizayn etmeye çalisirken diger taraftan da onlarin mutlulugu ve ailerinin rahatligi için çalismalar yürütüyoruz. Bu çalismalarin bazilari sadece sehrimiz için degil tüm ülke için örnek teskil etti. Bu çalismalarimiz ayni gayretle sürecek, engelli vatandaslarimizin yüzünü güldürmeye devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile