Baskan Kavus Açiklamasi 'Suriçi'nde Ikinci Final'

Baskan Kavus Açiklamasi 'Suriçi'nde Ikinci Final'

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus, büyük ölçüde tamamlanan ve son rötuslari yapilan Sükran Kentsel Dönüsüm Projesi Tescilli Ada Etabi’nin kisa süre sonra hizmet vermeye baslayacaginin müjdesini verdi. Baskan Kavus, geçtigimiz günlerde tanitimi yapilan Suriçi Çarsisi’nin devami niteliginde olan ve Hasankeyf’ten sonra Türkiye’nin ikinci büyük tescilli bina tasinma isinde de sona gelmis olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, sehrin turizmine ve sosyal hayatina önemli katki sunmaya hazirlanan Sahibata Mahallesi Sükran Kentsel Dönüsüm Projesi Tescilli Ada Etabi’nda incelemelerde bulundu. Baskan Kavus, incelemesinde projeyi yürüten mühendis ve yetkililerden bilgi aldi.

Hizmete baslamak için gün sayan etapta son rötuslarin yapildigini ifade eden Baskan Mustafa Kavus, etaptaki tüm islemlerin birkaç ay içerisinde tamamlanacaginin müjdesini verdi. Türkiye’nin ikinci büyük tescilli bina tasinma isi olan proje kapsaminda halihazirda bulunan 3 adet tarihi yapinin yanina 6 adet tarihi binanin ve eserin basariyla tasindigini kaydeden Baskan Kavus, “Meram Belediyesinin dev dönüsüm projesi Sükran’da ilk finali geçtigimiz günlerde ‘Suriçi Çarsisi’ ile yaparak ilçemizin ve sehrimizin yüzünü güldüren projenin tanitimini yapmistik. Burada yasam tüm renkleriyle ve hiziyla baslayacak. 20 bin metrekare alanda 126 dükkan, 64 ofisten olusan Suriçi Çarsisi’nin hizmete basladigi gün Sükran’da açilislar dönemine girdigimizi ifade etmistim. Suriçi Çarsisi’nin devami niteliginde olan Tescilli Ada Etabiyla ikinci finali de çok kisa bir zaman içinde yapacagiz insallah” dedi.



“Ecdat mirasi yapilar yine ilçemizin ve sehrimizin hizmetinde olacak”

Tescilli Ada Etabi’nin Hasankeyf’ten sonra Türkiye’nin ikinci büyük tescilli bina tasima isi oldugunun altini çizen Baskan Kavus, açiklamasinda su görüslere yer verdi: “Sükran’in farkli bölgelerinde bulunan, yerinde olmayan ancak röleveleri bulunan projeleri, anitlar kurulumuz ve müzeler müdürlügümüzün izniyle bu adaya tasidik. Zabita Karakolu olarak kullanilan iki tarihi bina ve Hakimevi’nden sonra diger alanlardan aslina uygun olarak tasinan 6 eserle birlikte toplamda 9 eser tek bir adada yeniden hayat buldu. Tarih burada adeta küllerinden yeniden dogdu. Bu 9 tarihi tescilli binanin ilk gün nasil kullaniliyorsa yine ayni sekilde aslina uygun olarak kullanilacak. Bu ecdat mirasi yapilar, yüzyillar sonra yeniden ilçemizin, sehrimizin hizmetinde olacak. Böylelikle tarihi yapilar, sosyal hayat, kültür ve turizm açisindan Konya’nin yeni cazibe merkezi olacak.”

“Sükran’i, sehrin sosyal hayati 7 gün 24 saat kesintisiz sürecek sekilde projelendirdik”

Suriçi olarak adlandirilan tüm sükran kentsel dönüsüm alanini yeniden canlandiracak projenin bölgeye büyük canlilik katacagini kaydeden Baskan Mustafa Kavus, bu alanin bedesten ve çevresindeki bölgeden farkli olarak aksamlari da hayatin tüm canliligiyla devam edecek sekilde planlandigini ifade ederek, “Burada yasamin 7 gün 24 saat devam etmesini istiyoruz. Planlamamizi da bu sekilde gerçeklestirdik. Yeme-içme alanlari, kafe ve restoranlarla bu alan renkli bir yasama kapi aralayacak. Bakanligimiz ile birlikte devam ettirdigimiz etapta da çalismalarimizi yil sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Büyük bir titizlikle yürütülen projemizde art arda açilislar gerçeklestirecegiz ve Türkiye’ye örnek bu dönüsüm projesi tamamen bittiginde Konya’ya yepyeni bir sosyal alan, turizme yeni bir lokasyon, tarihe yeni bir ruh, kültür hayatina yeni bir soluk ve ticarete yeni bir hareket ve bereket kazanacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile