Baskan Kaya, Yesilbük Mahallesindeki Geleneksel Bayramlasma Törenine Katildi

Baskan Kaya, Yesilbük Mahallesindeki Geleneksel Bayramlasma Törenine Katildi

Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Kaya, dogup büyüdügü Yesilbük mahallesindeki geleneksel bayramlasma törenine katildi.

Bayrami dogup büyüdügü köyde kutlamaktan büyük mutluluk duydugunu dile getiren Baskan Kaya, “Hep bir arada büyüdük, hepimiz birbirimizi taniyoruz. Allah nasip etti, sizler destek verdiniz, Ortahisar Belediye Baskani olduk. Simdi millet bizden hizmet bekliyor. Elimizden geldigince Trabzon’umuzun her karisina hizmet getirmeye çalisiyoruz. Ekiplerimiz bugün Trabzon’un 39 mahallesinde betonlama ve asfaltlama çalismasi yapiyor. Elbette ben bu köyün evladiyim, bu köyde dogdum, büyüdüm. Bu köyün sorunu benim sorunumdur. Ne yapilmasi gerekiyorsa yapiyoruz ama onun disinda 87 mahallemizin hangisinden bize talep gelirse ona da duyarsiz kalmiyoruz, imkanlarimiz ölçüsünde hemen çözmeye çalisiyoruz” dedi.

“Bayramlar, kardesligin, arkadasligin, dostlugun pekistigi, darginlarin baristigi, bütün husumetlerin, sikintilarin bir tarafa itildigi, herkesin bir aile bütünlügüyle kucaklastigi dönemlerdir” diyen Baskan Kaya, “Istiyoruz ki ülkemizde, memleketimizde, bu cennet vatanda her günümüz bayram tadinda olsun. Siyasetçinin görevi de bu olmali. Bu güzel topraklarda, bu cennet vatanda herkes huzur içinde yasasin. Hep birlikte üretelim, adaletle bölüselim. Kimsenin sofrasinda darlik olmasin, herkesin sofrasinda bolluk bereket olsun. Bunu yapma görevi de, yönetenlerindir. Bu ayrimciliktan, partizanliktan ülke çok çekti, artik buna bir nokta koymak zorundayiz. Bu ülke partizanliktan çok çekti, yazik oluyor. Bakiyorsunuz dogamiz, havamiz, suyumuz, yesilligimiz her seyimiz var ama hala bu ülkede insanlar darlik çekiyorsa, eger birçok insan geçim sikintisi çekiyorsa, demek ki bir yerde yanis yapiliyor. Bu yanlisi kim yapiyorsa, partizanligi bir kenara birakarak buna dur demek zorundayiz. Bu cennet vatanda hep birlikte yasamak zorundayiz, dogru isler yapan, hakkaniyetli, adaletli isler yapan insanlara da sahip çikmak zorundayiz. Eger biz de yanlis yapiyorsak bize de lütfen bunu söyleyin” seklinde konustu.



"Ortahisar’in bir kurusunun çarçur edilmesine izin vermem"

Ortahisar’da yasayan 332 bin insanin emanetine sahip çiktiklarini, halkin bir kurusunun dahi çarçur edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Baskan Kaya, “Allah sahittir, göreve geldigim ilk gün itibariyla ‘tasarruf’ dedim. Trabzon Ortahisar’da yasayan 332 bin vatandas bize güvenmis, sehrin emini olma onurunu, gururunu vermis. Dolayisiyla Ortahisar’in her kurusu, bizim için namustur. Bir kurusun çarçur olmasina izin vermem. Çalismayan adami da sevmem. Personelime de söyledim, hepimizin gayreti, ayrim yapmadan Trabzon’a hizmettir. Bunun yolu nedir? Çalismaktir. Evine helal ekmek götürmektir. Oturdugu yerde kimsenin maas almasina gönlüm razi gelmez. Herkes kendisine verilen görevi yapma gayret içinde olacak. Otur asagiya maas al, bu para helal degildir arkadaslar. Herkes emek verecek, alin teri dökecek ve evine helal ekmek götürecek. Bütün personelime de bunu söyledim. Sag olsunlar onlar da büyük bir hassasiyetle isini güzel yapma gayreti içinde. Hepimizin yapmasi gereken de budur. Atatürk’ün çok güzel bir sözü var, diyor ki, ’Vatanini en çok seven, görevini en iyi yapandir.’ Mesele bu, her birimiz hangi isi yapiyorsak yapalim, bunu en iyi yapma gayreti içinde olacagiz. Bu hem insani hem vicdani hem de rahmani en dogru istir. Allah hepimize dogru isler yapmayi nasip etsin” diye konustu.



"Görev süremiz boyunca gece gündüz çalisacagiz"

Vatandasin her türlü ihtiyacina kosacaklarini ifade eden Baskan Kaya, “Bizim derdimiz, gayretimiz bunun içindir. Nerede bir sikinti varsa, nerede ihtiyaçli biri varsa, bize haber verin, imkanlarimiz ölçüsünde elimizden ne geliyorsa yapacagiz. Millet bize 5 sene boyunca yetki verdi, bu yetki süremiz boyunca, gece gündüz çalisacagiz. Bizi çalismaktan hiçbir sey alikoyamaz, bunu sizler de göreceksiniz. Bugüne kadar köyümüze de Trabzon’umuza da çok hizmet yapan insanlar oldu, hepsinden Allah razi olsun. Biz o yapilanlari daha da ileriye götürmeye çalisacagiz. Birbirimizi incitmeden, kirmadan, hep birlikte iyiye, güzele hizmet etme gayreti içinde olacagiz. Bize yakisan budur. Insallah bayram tadinda güzel günleri hep beraber yasariz. Hepinize çok tesekkür ediyorum, bayraminizi kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Kaya, Yesilbük sakinlerinin taleplerini dinledi

Programda vatandaslar, ulasim ve su konularinda yasadiklari sikintilarla ilgili Baskan Kaya’dan yardim istedi.

Baskan Kaya, ulasim ve su ile ilgili konularin Trabzon Büyüksehir Belediyesi’nin uhdesinde oldugunu ifade ederek, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz da iyi niyetli, gayretli bir arkadasimiz. Ondan da ihtiyaç duydugumuz anda yardim alacagiz, aliyoruz da. Bu konuda biraz yol aldik. Bakalim ne çikacak? Ben de devreye girecegim” diye konustu.

Tasimali egitim nedeniyle kapatilan köy okulunun yeniden açilmasini istedigini dile getiren Baskan Kaya, köy okulunun açilmasi durumunda köy nüfusunun da artacagini söyledi.



Baskan Kaya konusmasinin sonunda, “Bize nerede ihtiyaç duyulursa, orada olacagiz, yaninizda olacagiz” diyerek bayramlasma programina katilanlarla bayramlasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile