Baskan Kilca Açiklamasi 'Gazetecilik Sabir Ve Mesakkat Isteyen Bir Meslek'

Baskan Kilca Açiklamasi 'Gazetecilik Sabir Ve Mesakkat Isteyen Bir Meslek'

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediye Baskani Hasan Kilca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Demokrasinin vazgeçilmezlerinden olan basin, vatandaslarin dogru ve hizli haber alma hakkinin en etkili aracidir” dedi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, basinin bilgi ve haber edinme hakkinin tesisi için vazgeçilmez meslek alanlarindan birisi oldugunun altini çizdi. Milletin sesi solugu olmasinin yaninda bilgiye dogru ve hizli bir sekilde ulasilmasi baglaminda basinin öneminden söz eden Baskan Hasan Kilca, gelisen teknolojiyle birlikte basinin farkli bir boyut kazandigini ifade etti.

Hasan Kilca, gazeteciligin zaman mefhumu gözetmeden, hayatindan taviz vererek yapilan zor bir meslek oldugunu söyleyerek, “Basin farkli perspektif ve görüslerin seslendirilmesine imkân saglamasi, aksakliklari dile getirmesi ve toplumsal bilinci güçlendirmek için önemli bir isleve sahiptir. Demokrasinin vazgeçilmezlerinden olan basin, vatandaslarin dogru ve hizli haber alma hakkinin en etkili aracidir. Yasanan her gelismeden haberdar olmamizi saglayan, ülkemizin büyümesine, gelismesine ve kalkinmasinda önemli katkilar sunan basinin bu baglamda kutsal bir görev ifa ettigini düsünüyorum. Konya basini da köklü bir geçmise sahip olmasinin yaninda önemli bir kurumsal hafizaya ve arsive de sahiptir. Belediyecilik hizmetlerimizde, sehrimizi imar çalismalarimizda öneri ve elestirileriyle bizlere büyük katki sunan, sehrimizin her anlamda gelismesinde önemli yol göstericilerimizden olan güzide basinimiz sehrimiz için oldukça kiymetlidir. Bu düsüncelerle; Konya’nin sosyo-kültürel ve ekonomik gelismelerine çalismalariyla katki saglayan yerel basin çalisanlari basta olmak üzere bütün basin camiasinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile