Baskan Kilca Açiklamasi 'Ögrencilerimiz Için Imkanlarimizi Seferber Ediyoruz'

Baskan Kilca Açiklamasi 'Ögrencilerimiz Için Imkanlarimizi Seferber Ediyoruz'

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediye Baskani Hasan Kilca ve Karatay Kaymakami Cengiz Ayhan, Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’nin ziyaret etti.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ve Karatay Kaymakami Cengiz Ayhan; ilçe mülki erkani ile Karatay Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’ni ziyaret etti. Ilk olarak Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Baskan Hasan Kilca ve Kaymakam Cengiz Ayhan, okuldaki uygulama alanlarinda incelemelerde bulundu. Kilca ve Ayhan, birçok uygulamali tarim ile hayvancilik projelerinin yürütüldügü bölümler hakkinda okul yönetimi ile ögrencilerden bilgi aldi.

“Ögrencilerimizin nitelik kazanmasina katki sagliyoruz”

Karatay Belediyesi olarak egitime çok önem verdiklerini belirten Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, her zaman egitimcilerin ve ögrencilerin yaninda olduklarina vurgu yapti. Karatay’daki tüm ögrenciler için tüm imkanlarini seferber ettiklerini söyleyen Baskan Hasan Kilca, geçtigimiz yillarda Karatay Kaymakamligi ve KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile imzaladiklari “Ögrencilerimizi Modern Tarim Teknikleriyle Bulusturuyoruz” protokolü ile Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ögrencilerin okuldaki uygulama alanlarinda hem pratik yapma hem de para kazanma imkanina kavustugunu hatirlatti. Baskan Kilca, proje kapsaminda tarim bölümünde okuyan ögrencilerin mantar yetistiriciligi, kesme çiçek, sebze yetistiriciligi ve hayvancilik ve yumurta tavukçulugu yaptigini kaydederek, “Okullarimizdaki teorik egitime pratigi katarak ögrencilerimizin nitelik kazanmasina katki sunuyoruz. Ögrencilerimiz böylelikle okulda teorik egitimlerinin yaninda proje sayesinde hem uygulamali egitim almis oluyor hem de üretilen ürünlerin satisindan elde edilen paradan pay da aliyor” dedi.



“Özel yetenekli ögrenciler Karatay’da yetisiyor”

Baskan Hasan Kilca, Kaymakam Cengiz Ayhan ve ilçe protokol üyeleri Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardindan ise Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’nde ögrencilerle de bir araya geldi. Ögrencilerin antrenmanlarina katilan ve hocalarindan bilgi alan Baskan Kilca, “Yarinlarimizi emanet edecegimiz ögrencilerimizin egitim hizmetlerine en güzel sekilde ulasmalari ve kendileri yetistirmeleri için de imkanlarimizi seferber etmis durumdayiz. Ögrencilerimizin derslerine en güzel sekilde odaklanmalari için il ve ilçe milli egitim müdürlüklerimizle, kurum ve kuruluslarimizla koordineli çalisarak her türlü talebi eksiksiz yerine getiriyoruz. Spor lisemiz de bunlardan biri özel yetenekli ögrencilerimiz burada kendilerini daha da çok gelistiriyor. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin için gece gündüz demeden çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile