Baskan Kilinç'tan Istiklal Marsi'nin Kabulü Mesaji

Baskan Kilinç'tan Istiklal Marsi'nin Kabulü Mesaji

Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, 12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Istiklal Marsi’nin kabulünün 101’nci yildönümünü kutlayarak, “Özgürlügümüzün timsali olan Istiklal Marsimizin kabulünün 101. yildönümü kutlu olsun. 12 Mart 1921 günü üstad Mehmet Akif Ersoy tarafindan kaleme alinan milli marsimiz, kabulünden sonra dalga dalga yurdun dört bir yanina yayilarak, en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynagi olmustur. Ömrünü vatana, millete adayan milli sairimizin yazdigi Istiklal Marsimiz da, sahip oldugumuz diger bütün degerler gibi bagimsizlik mücadelemizin izlerini tasimaktadir. Bu duygularla Istiklal Marsimizin kabulünün 101. yildönümünü ve milli marsimizin yazari Üstad Mehmet Akif Ersoy’u, aziz sehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle aniyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Kilinç ayrica, her yil milli egitim il müdürlügü tarafindan Istiklal Marsi’nin Kabulü konusunda ögrenciler arasinda düzenlenen siir, kompozisyon ve resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere de Adiyaman Belediyesi olarak çesitli hediyeler vereceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile