Baskan Kivanç Açiklamasi 'Adana'nin Ihracati 1 Milyar Dolara Ulasti'

Baskan Kivanç Açiklamasi 'Adana'nin Ihracati 1 Milyar Dolara Ulasti'

Adana Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Zeki Kivanç, Adana ihracatinin 2024 yili Nisan döneminde bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 3,8 artis ile 238 milyon 702 bin dolara ulastigini belirtti. Baskan Kivanç, “Adana olarak Ocak-Nisan 2024 döneminde ise 2023 yilinin ayni dönemine göre Adana ihracati yüzde 7,9 artis ile 1 milyar dolara ulasmistir” dedi.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) 2024 yili Nisan ayi ihracat verilerini degerlendiren Adana Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Zeki Kivanç, “Nisan 2024 Türkiye geneli ihracat incelendiginde, Adana’nin yüzde 1,46 pay ile 12. Sirada yer aldigi görülmektedir. 2024 yilinin ilk 4 ayinda ise Adana’nin Türkiye’nin toplam ihracatina sagladigi katki yüzde 1,39 olmustur” dedi.

Adana’nin ihracatinda ilk 4 ayda tekstil sektörü lider

2024 yilinin ilk 4 ayinda Adana’dan yapilan ihracatta Tekstil ve Hammaddeleri 168 milyon 678 bin dolar ile ilk sirada yer aldigini belirten ADASO Baskani Zeki Kivanç," Bu sektörü 165 milyon 842 bin dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, 135 milyon 656 bin dolar ile Hububat, Bakliyat, Yagli Tohumlar ve Mamulleri takip etti. Nisan 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapilan ilk üç sektör sirasi ile; 40 milyon 477 bin dolar ile Tekstil ve Hammaddeleri, 36 milyon 64 bin dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, 33 milyon dolar ile Otomotiv Endüstrisi oldu.” dedi.

En çok artis otomotiv endüstrisinde oldu

2024 yilinin ilk 4 ayinda 25 milyon dolar üzerinde ihracat gerçeklestiren sektörler arasinda bir önceki yilin ayni dönemine göre en çok artis saglayan sektörün yüzde 118 artis ile Otomotiv Endüstrisi oldugunu dile getiren Baskan Kivanç bu sektörü sirasiyla yüzde 96,4 artis ile Iklimlendirme Sanayii, yüzde 27,7 ile Hazir giyim ve Konfeksiyon sektörlerinin takip ettigini söyledi.



Adana Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Zeki Kivanç, Türkiye’nin ihracatindan alacaklari payi artirmak için kararlilikla çalistiklarini belirterek sunlari ekledi:

“2024 yili itibariyle, Türkiye’nin endüstrisinin ilk solugunu aldigi, tarimin ve sanayinin öncüsü Adana’nin önemi giderek artacak. Yasanan artis sevindirici ama yeterli bulmuyoruz. Adana, yeni yatirim alanlari ve mevcut üretim kapasitesiyle ülkemizin gelisimine en büyük katkiyi saglayan lider sehirlerden biri konumunda. Insallah önümüzdeki dönemlerde ihracatimiz katlanarak artmaya devam edecek. Adanali sanayicilerimizi, gerçeklestirdikleri ihracatla ülke ve bölge ekonomisine sagladiklari katkilardan dolayi tebrik ediyorum. Basarilarinin artarak devam etmesini diliyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile