Baskan Kocagöz, Eski MKE Pil Fabrikasi Yerleskesini Inceledi

Baskan Kocagöz, Eski MKE Pil Fabrikasi Yerleskesini Inceledi

Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz, 132 dönüm alana sahip eski MKE Antalya Pil Fabrikasi yerleskesinde incelemelerde bulundu. Atil durumda bulunan fabrikanin binalarini gezerek, Antalya’ya yeniden kazandirilmasi için yapilabilecek projeleri degerlendirdi.



Kepez’in dört bir yanini karis karis gezerek hizmet çalismalarini yerinde inceleyen Baskan Mesut Kocagöz, eski MKE Antalya Pil Fabrikasi yerleskesini de ziyaret etti. Baskan Kocagöz, 132 dönüm alana sahip fabrika yerleskesinde incelemelerde bulundu. 1998 yilinda üretimi durdurulan fabrikanin islevsellendirilmeyen binalarini gezdi. Fabrikanin tarih kokan binalarinin yeniden Antalya’ya kazandirilmasi için yapilabilecek projeleri, bürokratlariyla degerlendirdi. Ayrica, eski MKE Antalya Pil Fabrikasi yerleskesinde bulunan ve daha çok yüksek lisans ögrencilerine hitap eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi’ni gezdi.

Kibris Türk Evi

Baskan Kocagöz, fabrika yerleskesindeki, 1974 Kibris Türk Evi’ni de ziyaret etti. Fabrikanin faaliyet döneminde yönetici binasi olarak kullanilan bu yapi, simdi KKTC’nin tarihini, kültürünü ve milli mücadelesini yasatan ani evi olarak hizmet veriyor. Müzenin girisinde Kibris Türk halkinin özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazil Küçük ile KKTC Kurucu Cumhurbaskani Rauf Denktas’in büstleri yer aliyor. Müze önünde ise Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin bayraklari bulunuyor. Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz, lojman, misafirhane, idari bina, kres, batarya üretim alanlarinin bulundugu ve islevsellendirilmeyen fabrika binalarini tek tek inceledi. Eski MKE Antalya Pil Fabrikasinin 132 dönümlük alanini ise BAGI araci ile gezdi. Baskan Kocagöz, pil fabrikasini gezerken karsilastigi iki sokak köpegini sevdi ve onlara sefkat gösterdi.

Antalya Pil Fabrikasi, Türk Silahli Kuvvetleri’nin ihtiyaci olan çesitli pil ve bataryalari üretmek amaciyla kurularak, 1975 yilinda hizmete açilmisti. Fabrika, Kibris Baris Harekâti sirasinda Türk Silahli Kuvvetleri’nin pil ve batarya ihtiyacini karsilamak amaciyla 3 vardiyali sistemle çalisti.

Kepez Belediyesi, kültürel mirasi gelecege tasimaya yönelik proje çalismalarini tarih kokan Eski MKE Antalya Pil Fabrikasi yerleskesinde sürdürecek. Siyaset dünyasinin unutulmaz ismi Bülent Ecevit’in adi da bu tarihi mekanda yasatilacak. Antalyalilar, Bülent Ecevit Edebiyat Evi’nde, Karaoglan’in siyasi kariyerinden yazarlik ve sair kimligine kadar pek çok yönünü kesfetme firsati bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile